NYHETER:

Det sägs att romer har funnits i Egypten sedan 200 f.Kr. , där de arbetade som slavar åt faraonerna. Romerna var mycket och är fortfarande bra på traditionell hantverksarbeten. Under Faraotid fick romerna göra soldaternas sköldar, svärd och knivar. Läs mer...>>>

Den 9 / 3 2001 delar Fritid Malmö ut priser för föreningar som utmärkt sig i samhället och Internationell Musikförening är en av dessa föreningar som utmärkt sig mest under det föregångna året genom sitt engagemang för att värna om den romska kulturen och historien. Föreningen får ett hedersomnämnande samt 10 000 kr vid en stor gala som Fritid Malmö arrangerar i samband med prisutdelningarna.

Internationell Musikförening ( IMF ) är en ideell förening som grundades 1993 för att förebygga drog och alkohol bland barn och unga i Sverige.

IMF bildades även för att öka det svenska samhällets kunskap till romer samt för att minska rasism och främlingsfientligheten i Sverige. IMF är Sveriges mest aktiva förening inom romsk kultur och historia. IMF turnerar årligen runtom i Sverige med olika utställningar om romer, föreläsningar, musikprogram, filmvisningar, mm , för skolor, organisationer, myndigheter, institutioner, mm. IMF:s stora bild och textutställning om romer i Sverige och Europa är Sveriges största och mest omfattande utställning med över 500 autentiska bilder och texter, allt från vandringen, förföljelserna och till dagens unga romer. Till utställningen följer även traditionella kläder, hantverk, smycken, mm.

Klicka för att se bilder på utställning.

IMF är även involverade i ett antal drogförebyggande projekt bl.a. "Malmö utan droger och fördomar" som de driver i egen regi och som startade i början på 98. Läs mer om "Malmö utan droger och fördomar".

IMF bedriver även musikundervisning för barn och unga mellan 7 och 16 år där de undervisas i piano, keyboard, gitarr och violin.Barnen får undervisning minst 3 ggr i veckan och kan därför uppnå goda resultat på kort tid. Musikundervisningen är en populär verksamhet och även föreningens största, totalt ca. 80 elever deltar i undervisningen. Eleverna har efter kort tids undervisning redan uppträtt på Malmöfestivalen – 99. Under senare år har romer blivit ett högaktuellt ämne och IMF har skapat Europas, kanske tom världens enda romska bibliotek där du som nyfiken eller studerande kan öka din kunskap till romsk kultur och historia.

Klicka in på Romska biblioteket för mer information.

Över 6000 besökare juli 00 - augusti 01. Besökare from augusti 2001.

 


©2000 Design by Schiber Art Studio, IMFromer logotype är varumärken som tillhör IMF. För mer information ni kan kontakta oss.