Marco Pagott

alias Porco Rosso

   


"The bad guy" enligt honom själv och det kan vara på grund av detta att han är en gris. Men i själva verket är from som ett lamm...eller gris kanske.
Han är i alla fall inte elak. Han har varit en bra pilot ända sedan han var 17. Han flyger sitt flammande röda plan [kurenai = flammande röd] det enda av sitt slag. Personen som byggde planet sa att det var alldeles för farligt för att flyga detta plan, så ingen flög det... Förutom Porco. Planet är ett typ av enpropellerigt sjöplan (Savoia S.21. ). Porco har varit i det Italienska luft försvaret eller Marco som han hette då. I en hård luft strid i första världs kriget förlorade han alla sina flygar-vänner. Nu för tiden är det bara hans närmaste vän Gina som kallar honom Marco. Annars brukar han också bli kallad "baka!"eller "buta" alltså dumbom eller gris kort och gott.

"A pig who doesn't fly is just an ordinary pig"
 

Det finns faktiskt en flygplans sort som heter Savoia S.21., men de till verkades bara i ett fåtal.
Men de var inte så lika Marcos plan. Nu är jag ingen flygplans expert men jag tror att originalet hade propellern på andra sidan vingen, alltså till skillnad mot Marcos plan som "drar sig fram" så  "tryckte" sig detta plan fram. Och det kan ha varit två propellerigt.
 

Savoia S.12


Detta är en älldre Savoia; en Savoia S12. Detta plan kan man se i Porcos berättelse/saga för Fio.