Säsong 4

Den här episodeguiden är skapad av Patrik Rölander

Avsnitt 1

Neri och Winston följer till Mako avgrunden i en Ny miniubåt, och upptäcker en stor undervattenspyramid. PRAXIS, en organisation som sysslar med att söka efter utomjordiskt liv, skickar två unga agenter Jake Shelby och Elly Hauser till Egypten, för att identifiera radio signaler som verkar komma från yttre rymden. Under tiden, finns redan "Professor Malakat" och hans unga medhjälpare Shersheba i Egypten för att leta reda på en gömd undervattensingång till den gamla Pyramiden av Mysterium.

Avsnitt 2

NERI hittar en ingång till undervattenspyramiden. Hon simmar in i den med Jason och Brett tätt bakom sig i sin miniubåt.. När NERI trycker på ett tillbehör i den centrala kammaren av pyramiden byggs en massiv tunnel med väggar av vatten som virvlar runt.. NERI och pojkarna är sugs in i virveln och förflyttas till det inre av Mysteriernas pyramid. De upptäcker att de är i Egypten.

Avsnitt 3

I Egypten erbjuds Neri, Jason och Brett gästfrihet. Men senare börjar Malakat och Shersheba spekulera i Neris sanna identitet vilken indikerande att de är av samma sort. Shersheba försöker bli vän med Jason för att få fram upplysningar om Neri. När Malakat och Shersheba försöker överlämna ungdomarna till Jake och Elly, måste Neri, Jason och Brett fly undan.

Avsnitt 4

Neri, Jason och Brett återvänder till Mysteriernas pyramid men Malakat ser dem och instruerar Shersheba att sammankalla Jake och Elly medan han förföljer ungdomarna till central kammaren. Där inne upptäcker ungdomarna en mystisk gyllene fotled, men Malakat kräver att de ska lämna över den till honom. Neri, Jason och Brett flyr genom virveln igen för att komma undan Malakat, men den här gånge hamnar de till sin stora förvåning i kristallgrotta ute i den Australiska vildmarken.

Avsnitt 5

JASON söker efter hjälp i vildmarken och springer på Jakamarra, en ung lokala Urinvånare som berättar för dem om legenden om Val kvinnan. Jake och ELLY spårar ungdomarna till vildmarken där Jakamarra vilseleder dem medan Neri, Jason och Brett räddas av pojkarnas far - Paul som har blivit utsedd till Befälhavare på ORCA pacific. Innan Neri lämnar Jakamarra ger hon honom fotleden för att den ska finnas i säkert förvar.

Avsnitt 6

NERI återvänder till undervattenspyramiden och aktiverar en staty vilken innehåller ett hologram av hennes mor Shalamorn. Neri blir rädd och springer därifrån. Jake och Elly återvänder till ORCA för att förhöra Jason och Brett med en lögndetektor, men de lyckas lura dem med hjälp av Winston, Cass och HELEN.. NERI och pojkarna reser till Pauls lantgård men de blir avslöjade av Jake, Elly och PRAXIS som jobbar på att följa efter dem

Avsnitt 7

Under flykten undan PRAXIS agenter på en flyr Brett och Neri på en vattenskoter kör de på ett undervattensträd och kastas i floden. Neri fångas och förs till en PRAXIS båt för förhör.. Medans hon är ombord kallar hon på Charley som stöter till båten och möjliggör att Neri kan fly. När nu Shersheba och Malakat är stationerade i Australien, instruerar Shersheba Malakat, att börja letandet efter undervattenpyramiden. Återförenad med Jason och Brett, aktiverar Neri Shalamorn-hologramet och får veta att hon är en ledare av hennes eget folk – hon är prinsessa

Avsnitt 8

Shersheba överraskar Jason med ett besök på ORCA. Ovetande om vem hon är, insisterar Diane på att Jason ska ta med Shersheba ut på en snorkeltur i korallrevet. Shersheba fejkar en drunkningsolycka och Neri skyndar till platsen för att rädda henne, men plötsligt dyker Malakat upp och Malakat och Shersheba attackerar Neri och Jason. Jason sätter fart på båten på ett sådant sätt att Malakat och Shersheba faller överbord. Neri inser nu att de är jagade av Neris eget folk. Shersheba och Malakat finner ingången till undervattenpyramiden.

Avsnitt 9

Malakat och Shersheba blir tipsade av Garron, rebell ledare, om framsteg i upproret på oceanernas planet. I undervattenpyramiden informeras Neri och Jason om ett rebell parti. Shersheba och Malakat anländer till pyramiden och konfronteras med Neri.. Shersheba skjuter Jason i armen med ett laserliknande vapen. Efter att snabbt ha aktiverat "vattentunneln" flyr Neri och Jason till kristallgrottan där de är förvånade över att Jakamarra går och väntar på dem

Avsnitt 10

Jakamarra leder Neri och Jason ut på en vandring för att återfå den gömda fotleden. Malakat lokaliserar kristall grottans plats mellan två pyramider och leder PRAXIS till Neris plats ute i vildmarken.. Han och Shersheba slår följe med Jake och Elly och de tvingar Neri att fly upp för en klippa. Elly tappar fotfästet, men räddas av Neri.. Jakamarra snor den gyllene fotleden från Shersheba och kastar den till Jason som är flygs i säkerhet av Paul men måste hjälplöst se på när Neri tas till fånga.

Avsnitt 11

NERI hålls fånge vid PRAXIS högkvarter där hon blir utfrågad av en ovarsam forskare, Dr Laviche. Brett och Cass försöker med Winstons hjälp ta reda på var Neri befinner sig med HELENs hjälp. Shersheba smyger sig ombord på ORCA under natten och försöker med Louis hjälp få klart för sig var den gyllene fotleden finns. Den har gömts av Jason. Neris hälsa förvärras vid PRAXIS. Shersheba återvänder till Malakat som håller fotleden högt.

Avsnitt 12

I sin fångenskap hos PRAXIS försämras Neris tillstånd.. Med assistans av HELEN lyckas Diane, Winston och Cass framkalla en översvämning i PRAXIS bunker och Jason och Brett dyker i. Elly överlämnar Neri till pojkarna. Malakat upptäcker den stora hemligheten med fotleden och berättar för Shersheba att de måste återvända till kristallgrottan i vildmarken.. Jason för en svag och döende Neri till deras hem ombord på ORCA.

Avsnitt 13

Jason för Neris kropp till undervattenspyramiden sorgset tänker på alla minnen de har tillsamman, men de blir störda av Shersheba och Malakat som kommer tillbaka. Med fotledens hjälp startar Shersheba flödet av krafter som finns i pyramiden Men NERI som är återuppväckt inser att pyramiden hotas av förstörelse. Neri och pojkarna flyr samtidigt som pyramiden fösvinner i havets botten. När Malakat och Shersheba förstår de att de fortfarande är i frihet.

Avsnitt 14

Winston assisterar Jason vid installationen av en satellit mottagare högt uppe på en klippa på Neris ö kapabel att uppsnappa signaler från rymden. Han blir biten av en orm och faller till marken och Neri måste rädda honom genom att använda en sällsynt blomma från ön. Undertiden blir haven infekterade av ett dödligt rött virus som härstammar från oceanernas planet.. Mera (Neris syster) håller ställningarna mot Regenterna på oceanernas planet och planerar en fridull flytt till jorden om det blir nödvändigt. Men Malakat och Shersheba har återvänt och är ohövliga mot befolkningen till rebeller, och lovar en flykt från virus i form av en massiv Invasion av Jorden.

Avsnitt 15

Medan de stannar vid Pauls lantgård Neri möter Emma, en främmande och rädd ung flicka. När Skugga, ett sto på lantgård fölar, måste Neri lita på Emma förlita sig till assistans. Emma hjälper Neri och övervinner på detta sätt sin rädsla. Malakat och Shersheba planera en fullständig kullkastning av Meras regering. HELEN uppgraderas med ny avancerad teknologi som resulterar i att hon antar en personlighet ,en något humoristisk sådan.

Avsnitt 16

Neri är attackeras av undervattens kommandostyrkor men räddas av Charley och Jason och Brett i miniubåten. Hon och pojkarna inser att de inte längre går säkra från flyktingar från oceanernas planet folk som kommer till Jorden. När pyramiden på oceanernas planet stormas av kommandostyrkor flyr Mera och tar med sig den enda återstående fotleden.. Neri känner att undervattenspyramiden har återuppstått igen..

Avsnitt 17

NERI konstaterar att undervattenpyramiden har återuppstått i Mako Avgrunden. MERA, landar i havet nära Neris ö, och attackeras av kommandostyrkor, men räddas av Jason, Brett och Neri. När Mera återvänder till rymdskeppet men en uppmärksammas via en monitor av Jake och Richter vid PRAXIS. Neri ser när Shersheba och Malakat anländer till undervattenpyramiden och berättar för pojkarna om deras återvändande som så ledare för kommandostyrkorna. Neri gömmer fotleden vid Pauls lantgård.

Avsnitt 18

Richter återupptar operation Sphinx vid PRAXIS och uppmuntrar Jake och Elly att återuppta undersökningarna. Louis få höra Winston, Cass och HELEN diskutera pyramider och informerar Elly och Jake. PRAXIS agenter får tillgång till HELEN som avslöjar undervattenpyramidens existens. Brett och Cass skyndar till NERI's ö till varna Neri och Mera men de är förföljda av Shersheba och hennes kommandostyrka.

Avsnitt 19

JASON beordras att vara lots åt Jake i miniubåten och föra honom till undervattenpyramiden.. under färden blir U-båten beskjuten av undervattenskommandostyrkan. Richter söker tillåtelse av fru president om en global union för att attackera undervattenpyramiden.. När Shersheba och hennes kommandostyrka söker igenom Neris ö, är Neri och Mera nära att bli upptäckta när Shersheba blir skrämd av fåglarna.

Avsnitt 20

Richter tar över kommandot på ORCA från Diane och för med sig kärnvapen ombord. Neri vädjar om att PRAXIS ska stoppas. Neri och Jason möter Malakat och chockas av att få reda på att hans tillträde dödade Neris mor. Kommandostyrkan griper Mera och tar henne till fånga. Neri förstår hon måste välja mellan att ha fotleden i besittning, och hennes systers säkerhet, med vetskap om att om hon avstår från fotleden, dömer hon ut jorden.

Avsnitt 21

Medan Mera är hålls fången i en cell i undervattenpyramiden, skryter Malakat om att det var han som infekterade oceanernas planet med det röda. Hans tillträde gör Shersheba arg vilket leder till honinfekterar havet nära Neris ö vilket förgiftar Charley.. Neri är vettskrämd men kan bara hjälplöst se på hur allt blir infekterat av det röda viruset.. Neri flyttar fotleden från floden vid Pauls lantgård och gömmer den på hennes ö.

Avsnitt 22

Medveten av röd virushöjer jordens havs fru president på gästfriheten mot utomjordingarna. Shersheba informerar Neri om att hon måste avstå fotleden för att ett botemedel ska tillåtas att införskaffas med pyramidens hjälp.. Jason och Brett anländer vid undervattenpyramiden och förhandla med Shersheba och Malakat och lägger fram kravet om att de ska dra tillbaka sina trupper, då kommer Neri att överräcka fotleden till dem..

Avsnitt 23

En utrymning startar på ORCA samtidigt som PRAXIS planerar att angripa på pyramiden. När de ser att kommandostyrkorna drar sig tillbaka, tar sig Jason och Neri i i pyramiden, men förstår att de har blivit lurade av holografiska bilder när de blir attackerade av Malakat , Shersheba och kommandostyrkorna inne i pyramiden. Efter att ha förlorat fotleden till Shersheba flyr Neri, Jason och Mera.. PRAXIS avfyrar sin kärvapentorped mot pyramiden, men Diane lyckas med HELENs hjälp desarmera den.. Neri är blir spänd när Charley plötsligt åt dyker upp.

Avsnitt 24

NERI är lättad över att Charley har återvänt, men risken för krig är överhängande.. Shersheba, som nu besitter fotleden, aktiverar pyramiden och Malakat sätter igång nedbrytningen av polarisen för att världen ska svämmas över. Shersheba sprider Malakats "botemedel" mot viruset i närheten haven men är chockerad när det inte funkar. NERI anländer till undervattenpyramidens damm Kammare, men blir beskjuten av Malakat och måste fly.

Avsnitt 25

PRAXIS förbereda till skjuta torpeder när kommandostyrkor plötsligt bordar ORCA och tar PRAXIS och ORCA personal som gisslan.. NERI tror Charley har byggt upp ett immunförsvar mot det röda viruset och Jason tar ett blodprov på honom med vilket de kan framställa ett botemedel vilket är gripand för Shersheba. Shersheba återvänder till Malakat med botemedlet, men han ignorerar henne och tar kontrollen över pyramiden. Shersheba flyr i ett rymdskepp.

Avsnitt 26

Men Malakat fortsätter till utlösa totala förstörelse Neri berättar att hon måste förstöra pyramiden inifrån men Jason låter henne inte göra det ensam. Shersheba återvänder till oceanernas planet och befriar en underlig figur från en sovkapsel. Precis som Neri är om till aktivera en självförstörande knapp i pyramiden kommenderar en röst henne att avbryta – det är hennes, shalamorn frigiven av Shersheba. Malakat har lämnat exilen, haven är botade tack vare immuniteten som hittades i Charley. Neri kröns till prinsessa av hennes folk.