Säsong 2

Den här episodeguiden är skapad av Patrik Rölander

Avsnitt 1

Vid återvändandet med sin vän Charley, knölvalen, räddar Neri Dr Hellegren huvudfiguren av de ondskefulla från UBRI. Besatt av att denna flicka från oceanen ska besvara hans nyfikenhet besvarar han hennes vänlighet med att ta henne till fånga. Med Charleys hjälp lyckas Neri fly till säkerheten i havet, men nu känner Dr Hellegren till henne och bestämmer sig för att ta reda på sanningen om henne.
Tillbaka på ön återförenas hon med Jason och Brett. Neri har blivit intresserad av att ta reda på vem hon är och vart hon kommer ifrån. Pojkarna lovar att hjälpa henne.
Under tiden anländer den nya kommander Kate Byrne med sin son Mick.

Avsnitt 2

Micks antågande välkomnas inte av Jason, Brett och deras vänner. Efter ett tag lurar Mick in Rocky i en tryckkammare, och den går igång. Kommander Byrne undersöker saken och kommer fram till att Mick är felfri. Winston har en teori om att svaret på gåtan neri måste finnas på ön. Detta tar Neri och hennes vänner fasta på och åker dit för att hitta ledtrådar.
De hittar en underlig amulett efter Neris far. Den här ledtråden leder till en annan. Letandet leder dem till andra sidan ön Den sista kryptiska ledtråden visar att de ska leta i vad Neri kallar "badland"(engelskt uttal) och de hittar vrakgods från det som förde Neri och hennes folk till ön. Det visar sig vara något slags rymdskepp.

Avsnitt3

På ORCA förnedrar Kimberly Mick genom att slå honom i ett race, meda kommande Byrne instruerar Diane och Winston om hur de ska undersöka havets botten för att bestämma om det om det går att bygga en ny ORCA stad.
Under tiden upptäcker Neri och Jason en ingång till ryndskeppet. De hittar två underliga saker som är lämnade för att Neri ska hitta dem. En av sakerna är en signalhistoria, vilken de har, vilken de har för avsikt att återställa till sin plats på en typ av instrumentpanel i rymdskeppet. Den är fortfarande trasig, men när skeppet börjar brytas sönder oc ungarna tvingas fly ut därifrån, aktiveras den förut trasiga attiraljen. Den andra saken som de hittar innehåller ett hologram från Neris far. Han berättar om deras uppdrag på jorden och ber Neri fullfölja det. Neri får också reda på att hon hade en syster vid namn Mera ombord och att det är möjligt att hon fortfarande lever.

Avsnitt 4

Ombord på fartyget förbereder Winston undersökningarna av havets botten, men unga Joanne faller över bord. Fastän det är Neri som har räddat henne tror hon att det är Winston som har räddat hennes liv, och han blir hennes underbare hjälte. Med Froggys kunnande om ORCAs dator HELEN börjar ungarna sökandet efter Neris syster Mera. En gammal tidningsartikel berättar om en aborigisk fiskare som berättar för dem om en liten flicka som hittades flytande i en kapsel. Myndigheterna kom och tog flickan och sedan vet han inte vad som hände med henne. Neri är för tillfället besviken men hennes vänner ger inte upp utan fortsätter letandet och upptäcker att Mera har fått ett annat namn och lever numera under namnet Jane Seaforth och befinner sig på ett institut för barn med speciella förmågor. Det blir startskottet för att sätta i gång en räddningsaktion och hämta henne. De lovar Neri att de ska ha med sig Mera om det så tar evigheter.

Avsnitt 5

Till havs ombord på forskningsfartyget under kapten Sam, gör Diane och Winston upptäckten att Neris närvaro avsevärt förbättrar avläsningen av havets botten.
Medan gänget letar efter Mera, leder deras försök till ett institut som specialiserat sig på att studera barn med ovanligt hög intelligensnivå. Genom att ta sig förbi säkerhetssystemet, kommer de i kontakt med Mera och träffar henne personligen. Hon är dock tillbakadragen och tveksam inför den historia som berättas för henne. Först då Jason lovar att skaffa fram bevis om Neri blir hon mera öppen för dem. Gänget flyr när Hellegren uppenbarar sig. UBRI är en av institutets sponsorer och Hellegren är mycket intresserad av Meras telepatiska förmåga och beslutar sig för att hon ska flyttas till UBRI flör närmare observation.

Avsnitt6

Så Mera förbereds för att föras till UBRI, gänget återvänder med Neris amulett, vilken matchar den som Mera bär runt sin egen hals. De flyr från institutet, jagad av styrkor från UBRI, och efter en mindre flykt i ett rörfält, klarar gänget av att skaka av sig förföljarna. De två systrarna, Neri och Mera, är slutligen återförenade. Till Neris förskräckelse får Mera, som vuxit up i en civiliserad värld, problem med att anpassa sig till livet på ön.

Vanessa blir under tiden övertalad av Mick att vara hans date på discot som anordnas på ORCA. När hon sedan får klart för sig att ett gäng pojkar har slagit vad om vem som kan ragga upp den fulaste tjejen känner hon sig förnedrad, hämnas på Mick, anförtror sedan sin förtvivlan till Neri.

Avsnitt 7

Mera fortsätter att uppleva Neris ö som obekväm. Neri måste ibland lämna ön för att hjälpa Diane med hennes undersökning av havets botten. Mera känner sig ensam och övergiven och känner det som att hon aldrig kommer att vänja sig till livet på ön. Under tiden visar bilder från övervakningskameror att de ungar som tog med sig Jane Seaforth kommer från ORCA. Detta gör Hellegren vansinnig.
Att Mick har lässvårigheter upptäcks av de andra ungarna när han ska försöka läsa sig till och använda en brandsläckare.

Avsnitt 8

När Neri är borta och hjälper Diane med hennes undersökningar, hamnar Mera i en situation som gör att hennes liv är i fara. Neri återvänder i tid för att rädda sin syster men förstår att Mera har behov av en snabbkurs i att kunna skaffa mat. Till Neris lättnad märker hon hur Mera börjar uppleva den harmoni ön bjuder i all sin enkelhet av glädjeämnen, och hennes avlägsnande är snart utbytt till ren nyfikenhet. När Mera slutligen säger att hon nu förstår varför Neri älskar hennes ö, rättar Neri henne.
Den är deras ö nu.
Utan någon vetskap av systrarna, har en annan komplikation uppstått. Undersökningarna av revet visar att revet innehåller titan och detta observeras av Sam, båtens kapten. Han ser sin chans att tjäna storkovan. Detta på bekostnad av Neris uppdrag från sin far.

Avsnitt 9

Meras nya förtroende och möjlighet sätts på prov när UBRIs styrkor invaderar ön i jakten de båda systrarna. Mera lyckas undvika dem, och UBRI fortsätter sökandet på nästa ö. UBRI närmar sig men placerar två agenter, Forsyth och Liselle, ombord på ORCA under täckmantel, medan Hellegren i hemlighet följer forskningsfartyget. UBRI har nu ögonen på ORCA både inifrån och utifrån. Hellegren är övertygad om att detta kommer snart att leda honom till flickorna.

Ombord på Sams forskningsfartyg råkar kommanderns anstötlige son Mick av en händelse fånga en glimt av Neri och Mera och gänget gör vad de kan för att övertyga honom om han tagit fel. Sam fortsätter dra sig närmare Diane, men Jason förblir misstänksam mot honom. Upptäckten av titan bekymrar Neri. Undervattensverksamheten strider mot det uppdrag som hennes far kom till jorden med.

Avsnitt 10

Neri och Mera simmar när UBRIs män sätter in stöten för att fånga dem. En mindre styrka av UBRIs män försöker ta flickorna till fånga, men charleys ingripande hjälper dem från att fastna i Hellegrens händer. Incidenten gör att Mera lyckas lära sig att telepatisk väg prata med Charley, dock röjs deras indentitet för resten av gänget på forskningsfartyget då Sam och en grupp med ungdomar från ORCA , inklusive Mick, blir vittnen till händelsen. Var och en av ungdomarna får svära att hålla informationen om Neri och Mera hemlig, men Mick är inte så förstående utan ser det som en möjlighet att skaffa sig fördelar. Han vill inte lova någonting.

Flickorna förs till Bates kabin ombord på ORCA, vilken är den säkraste platsen för dem för tillfället. Men, med fiender både på insidan och utsidan kan vistelsen på ORCA inte förbli en permanent lösning. Avsnitt 11

Så Hellegren söker i havet vid utsidan av ORCA efter eventuella tecken av Neri och Mera, hans infiltratörer gör det samma ombord på ORCA. Liselles uppgift blir att bearbeta Mick, som är den klart svaga länken bland ungdomarna, och för tillfället kan bli den som avslöjar Neri och Mera. Men , när Neri ger honom förtroende att komma tillrätta med sina lässvårigheter och för en gångs skull övervinner sina egna brister lovar han att stödja Neri, Mera och resten av gänget.
Winstons lojalitet ifrågasätts när han ses möta främlingar på Neris ö.

Forsyth saboterar HLEN i sökandet efter Neri och Mera och det utbryter kaos ombord på ORCA. Liselle upptäcker då de båda flickorna.

Avsnitt 12

När Mera finner sig själv i fara, är Neri beredd att offra sig själv för att rädda hennes syster. Men, en snabb aktion av Brett och ett påföljande hot för hans liv gör att Neri ändrar sin inställning. Diane uppskattar Neris motiv men frambringar ett löfte från henne att aldrig göra om det igen. Trots Neris gest, vägrar sam att släppa tanken på den förmögenhet han har möjlighet att inbringa genom att avslöja titanfyndigheten.
Winstons trohet bevisas när han avslöjar att de främmande varelser han har varit i kontakt med, faktiskt är från Neris och Meras hemplanet, som har kommit för att ta flickorna hem igen. Men, systrarna har bara 24 timmar på sig att bestämma sig. Avresan är hemligt förlagd till Neris ö där rymdskeppet står gömt, och om flickorna väljer att följa med till oceanernas planet måste de överlista UBRIs fartyg som väntar på utsidan av ORCA. Flykt framstår som omöjlig.

Avsnitt 13

Mera berättar för Neri om hennes önskan att återvända till hennes hemplanet, och Neri stöder henne. Men, de måste fortfarande inse dilemmat hur man ska kringgå UBRIs styrkor som väntar på dem utanför ORCA. Flickorna har tillstånd att återvända hem och gänget inklusive Mick håller krigsråd. De kommer fram till en genomtänkt plan som skulle kunna överlista UBRI. De sänder iväg en båt med Winston som har två ungdomar utklädda till Neri och Mera, som lockbete. UBRI nappar direkt och det blir en båtjakt med gasen i botten. När Froggy och Rocky lyckas reparera HELEN, identifieras spionerna och Liselle och Forsyth blir förda till häktet.
Efter ett känsloladdat farväl på Neris ö, förs systrarna tillsammans med besökarna från oceanplaneten, till det väntande skeppet. Under tiden har Hellegren lyckats med att borda skeppet med Winston i och han får en chock när han inser att han blivit blåst.
Systrarna försvinner med besökarna till det dimbelagda skeppet. Skeppet flyger iväg ut i rymden, avslöjandet till Hellegren att hans byte har flytt gör honom vansinnig och hans besatthet finner inga gränser.

Tillbaka på ön håller familjen Bates ledsamt på att förbereda återfärden till ORCA. Då en figur kliver fram ur dimman. Det är Neri som har beslutat sig i sista stund för att stanna, medan Mera återvänder till deras folk. Neri har för avsikt att fortsätta deras uppgift som fadern gett dem.