Langesund 2001-02-19 - 2001-02-21

Söndagen den 18/2 satte 6 fisketokiga grabbar iväg till   Langesund för att prova på fisket där. Tanken var att fiska relativt grunt , ner till 100 meter och se vad det kunde ge.Vi var inte ute efter några jättar utan lite matfisk att fylla frysen med. Med på resan var jag själv , Martin Andréasson , Ingvar Carlsson , Christer Svensson , Bernt Ström och Gustav Hansson. Alla medlemmar i SvHK. Vi skulle fiska i tre dagar och bodde på langöya. I veckan som gick hade Petrus Johansson från Lidköping på tisdagen lyckats att kroka en marulk på 17,05 kg , på fredagen hade några grabbar från Lysekil fått 3 stycken klorockor. Vi satte upp ett pris för tyngsta fisk för varje fiskedag. Gustav hade sedan 5 priser som skulle delas ut när fiskeresan var över. Ett för tyngsta fisk , ett för tyngsta kolja , ett för tyngsta torsk , ett för tyngsta vitling och slutligen ett pris till den som lyckats fånga flest arter.

Foto : Christer med en matspätta.

Måndagen började med härligt väder , sol och vindstilla. Fisket var dessvärre inte så bra så många olika platser provades. Denna dagen kom det ju då upp flest arter. Det fångades berggylta , blågylta , glyskolja , knot , kolja , rödspätta , sandskädda , torsk och vitling. Tyngsta fisk denna dag blev en torsk på 2,8 kg. Det kom även upp fina vitlingar den största på 1,05 kg.

På tisdag förväntade vi oss ett bättre fiske. Vi började och fiska på lite djupare vatten men det var inget vidare bra fiske så vi drog oss in på lite grundare vatten och fisket började sätta fart. Denna dag var alla nöjda med fisket. Ett tag önskade man att det inte skulle nappa mera för man var stelfrusen om händerna och det var inte roligt att få agna om hela tiden. Men det var bara att bita ihop för ett sådant här fiske får man ju inte uppleva hemma. Dagens tyngsta fisk blev en torsk på 5,9 kg. För övrigt kom det upp havskatt (2,35kg) , knot (0,475kg) , kolja (1,45kg) , rödspätta , sandskädda och vitling (1,05kg).

Foto : Resans tyngsta fisk , torsk 5,9 kg.

Onsdagen blev en halvdag för vi skulle med färjan hem och de flesta av oss skulle upp och jobba dagen därpå. Vi gick ut till samma plats som vi avslutade fisket på tisdagen. Fisken var igång denna dag med så vi behövde inte mer en en halvdag för att vara nöjda. Dagens tyngsta blev delad , två torskar på 2,25 kg. För övrigt fångades det gråsej , kolja , sandskädda och vitling (1,1kg). 

Foto : Vitling på 1,1 kg.

 

Tillbaka