Abbekås 2001-04-08

Lördag eftermiddag satte ett gäng grabbar kursen mot Abbekås för att på söndagen fiska torsk på båten Falken förd av Ulf Stahre. Med på denna tur var Anders Albért , Fredrik Berglund , Christian Bergquist , Peter Bertilsson , Ingvar Carlsson , Marcus Isaksson , Torbjörn Sandin , Bernt Ström och Jimmy Tegnebrink samtliga medlemmar av SvHK.

Foto : Christian med en fin torsk.

Vädret var perfekt och dagen före hade 250 kg torsk fångats så vi var laddade och hoppades på stor fisk. Efter två timmars gångtid var vi framme vid det första vraket. Fisken började hugga direkt. Det var inga jättar som kom upp men det var en bra start på dagen. Vi förstod att här skulle det fångas mer än torsk än föregående dag. När det började bli för glest mellan huggen var det dags att flytta till nästa vrak som låg 30 minuters gångtid bort.

 

Foto : Ingvar med dagens tyngsta. (14,8 kg)

På detta vraket fångades en rad stora torskar. Ett tag var det rena huggsexan med flera stora torskar på samtidigt. Torsken var på hugget ett bra länge men när det började bli trögt bad skepparen oss att veva upp för att flytta till ytterligare ett vrak. Detta vraket fick avrunda dagens fiske , efter några drifter bar det iväg till kaj. Dagens resultat blev ca 550 kg torsk med 7 st över 10 kg. 14,8- 13,2- 13,2- 12,1- 11,6- 10,3- och slutligen en på 10,2 kg. Trots att jag fick flest torskar på båten 19 st fick jag ingen över 5 kg. Men det blev 7,5 kg torskfilé och det får man vara nöjd med. 

 Foto : Torsk nummer 18 kunnde varit 10 gånger större då hade det varit en präktig torskhona.

Tackeltips : Endast pilk är det man fiskar med. Det går åt en del själv satte jag ca : 20 stycken. Ett tips är att byta ut trekroken mot en jiggförsedd enkelkrok. Blank pilk med röd jigg visade sig vara väldigt effektivt den här dagen. (se bild nedan)

Foto : Blank pilk med röd jigg var dagens melodi.

 

 Tillbaka