OKH hemsidaNyhetsarkiv

Nyhetsarkiv


Nyhetsarkiv
1998 September

98-09-30
"Kontrollen" lägger ner igen !
Tyvärr verkar det som om siten "Kontrollen" återigen måste lägga ner.
Det finns dock andra "siter" som vaknat upp i stället, bl.a. "Mjölksyra" som därför återigen placerat sig på vår länksida.


98-09-27
25-manna-sprinten
bara Linda och Stig fick godkänt
Dagen efter 25-manna, arrangerades en kortdistanstävling med samma TC. Några få Hedströmmare deltog. Linda fortsätter sin framgångsrika säsong. Läs mer i  tävlingsrapporten gr_s_r.gif (846 bytes) och klubbresultat gr_s_r.gif (846 bytes)
Stickan.jpg (3876 bytes)


98-09-26
25-manna....
Rubriken röjer ingenting. Läs den bittra sanningen i  Tävlingsrapporten gr_s_r.gif (846 bytes)
Klubbresultat gr_s_r.gif (846 bytes)
25-manna hemsida gr_s_r.gif (846 bytes) eller här gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-22
Tomas gjorde't igen..
2a i Fagersta
Tomas fortsatte sin framgångsrika helg med att bli 2:a i Fagersta. Även Anna har fått in flytet och var idag 4:a. Läs mer  Tävlingsrapporter. gr_s_r.gif (846 bytes) och Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)
Tomas01s.jpg (2375 bytes)


98-09-19
Linda krossade D18-tjejerna
Tomas - en "coming man"
.. Anna spurtade och sågs ej mer..
Linda var fullständigt överlägsen på Norbergs tävling och vann D18-elit med över 9 minuter. Läs mer om Hedströmmarnas framfart i Norbergsskogarna, där också Tomas Kjellin trivdes alldeles utmärkt. Tävlingsrapporter. gr_s_r.gif (846 bytes) och Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)
LL-01s.jpg (5715 bytes)


98-09-15
Rapport från trivseldagen
En sammanfattning av den fina trivseldagen som arrangerades i lördags, hittar du här gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-14
Birgits insats räddade Hedströmmen...
Birgit Haglund, normalt tävlande i klassen D60, räddade Hedströmmen från en fullständig katastrof när budkavle-DM avgjordes i helgen. Genom att Birgit sprang den avslutande sträckan i ett haltande D21-lag, såg hon till att vi åtminstone fick ett lag i mål - och det på en 4:plats dessutom...   Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes)  


98-09-10
Haglunds lyste mest i mörkret..
Birgit och Anna Haglund var de Hedströmmare som glimmrade mest i Hallstahammar på fredagskvällens natt-DM. Guldmedaljer för båda två. Läs mer här
Tävlingsrapporter. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-10
Kavle-DM på söndag
Kan OKH matcha VSOK?
Kan Hedströmmarna hota VSOK's seniorer på söndag, när budkavle-DM avgörs. VSOK inbjuder till kamp, genom att inte "toppa" sina lag utan ställa upp med 6 jämna lag. Så nu grabbar...
Vill du kolla VSOK's laguppställningar? Kika på VSOK's Elitsida
gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-10
Natt-DM på fredag - utan Linda
Höstens framgångsrikaste Hedströmmare - Linda, får inte chansen att lägga ytterligare ett DM-tecken till samlingen. Tävlingen avgörs nämligen i Lindas hemmaterräng i Hallstahammar. Dock finns OKH's övriga "natträvar" på plats för att kämpa om medaljerna. Anna Haglund får en intressant konkurrent i Cecilia Einarsson från Fagersta som nu fått gå upp från D20 till D21-klassen. Hela startlistan hittar du om du klickar på kalendern här bredvid.
Klubbstartlista. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-10
Framgångar på Västmanniad-finalen

Linus Olsson och Robert Broström gjorde riktigt bra ifrån sig på Västmanniadfinalen i Surahammar i söndags. En fjärdeplats för Linus i H14 och en 5.e plats för Robert. Snyggt jobbat grabbar!

Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-07
Linda 12:a på kort-SM
Återigen 1:a i sitt kvalheat


Linda upprepade nästan förra veckans SM-lopp, när kortdistansen avgjordes i helgen. Även denna gången vann hon sitt kvalheat, men blev 12:a på finalen.
Anna lyckades inte heller denna gång gå till final, nu var det dock betydligt närmare till finalplats.
I kavlen gjorde damerna inte något större väsen av sig utan slutade på en 40:e plats.

Läs mer Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes)   Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)
SM-arrangörens hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-07
Bara Uffe deltog på OK Nordens

På OK Nordens tävling i helgen hade Hedströmmen en representant. Några rubriker i lokaltidningen orsakade Uffes insats förvisso inte, men han är dock nu ett lopp starkare än undertecknad inför den spännande H45  säsongsfinalen i Hällefors...
 Klubbresultat gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-07
Resultat från norrklubbarnas KM

De kompletta resultatlistorna från norr-klubbarnas KM finn nu på nätet. Du hittar dessa här
gr_s_r.gif (846 bytes)


98-09-03
Hedströmmens damer på SM

Som vanligt den senaste tiden är det Hedströmmens damer som får försvara klubbens färger i de stora sammanhangen. Kommande helg fortsätter SM tävlingarna i Småland med kort-distans och kavle.

Anna startar i D21 klassen och har ett fint utgångsläge i fredagens kvalheat - 4 minuter efter syrran Mia - revanchsugen efter förra helgens misslyckade kval - här blir det jaga..
Linda i D18-klassen, hade nog räknat med att förbättra förra helgens 10:e plats på klassiska, men efter tisdagens KM är nog oddsen nu lite sämre. Linda sprang in i en torr gren som orsakade ett djupt sår på låret som fick sys ihop. Ett ömmande ben gör nog att Linda får ta det betydligt lugnare.

I söndagens kavle kompletteras sedan gänget med Hanna Salander och målet är väl först och främst att bli bästa Västmanlandslag.. sen får vi se hur långt det räcker...98-09-03
"Kontrollen" kvar !

Som tidigare meddelats, har den svenska orienterings-siten "Kontrollen", hotats av nedläggning. Nu har "Wind Web Communications" och Jonas Andersson, åtagit sig att fortsätta att underhålla siten. Kanske kan vi få en svensk "n3sport". Vår länksida är naturligtvis uppdaterad till den nya platsen.


98-09-01
Tomas 3:a på Hedströmsträffen

Tomas Kjellin, vår lovande H10-kille, gjorde på nytt en stark insats, då han på vår egen tävling blev 3.a, bara minuten efter Johan Goth Kvarnsveden.

Tyvärr missade undertecknad (web-old-mastern) att bevaka resultaten på vår egen tävling, p.g.a. att jag själv befann mig på USM och SM. Min insats på Hedströmsträffen inskränkte sig således till att felaktigt trycka H18 banorna...   om än sent - Grattis Tomas !98-08-31
Linda 10:a på SM klassisk distans
1:a i sitt kvalheat


Linda öppnade SM veckan på ett alldeles utmärkt sätt. En 10:e plats och "sista" SM-medaljen, fick hon sedan hon kvalificerat sig till finalen genom att vinna sitt heat med betryggande marginal, före bl.a blivande guld- och silvermedaljöserna.
För Annas del blev inledningen på SM inte alls vad vi hoppats. Det strulade ordentligt för Anna och en finalplats var inte ens inom synhåll.

Läs mer Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes)   Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)
SM-arrangörens hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)

Sidan senast uppdaterad 1998-11-04 av Åke Larsson