OKH hemsidaNyhetsarkiv

Nyhetsarkiv


Nyhetsarkiv
1998 Augusti

98-08-31
Linda 10:a på SM klassisk distans
1:a i sitt kvalheat


Linda öppnade SM veckan på ett alldeles utmärkt sätt. En 10:e plats och "sista" SM-medaljen, fick hon sedan hon kvalificerat sig till finalen genom att vinna sitt heat med betryggande marginal, före bl.a blivande guld- och silvermedaljöserna.
För Annas del blev inledningen på SM inte alls vad vi hoppats. Det strulade ordentligt för Anna och en finalplats var inte ens inom synhåll.

Läs mer Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes)   Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)
SM-arrangörens hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-30
8,9,11,12 Västmanlandsresultat på USM
Den bästa Västmanländska placeringen vid årets USM som avgjordes i Göteborg, kom i budkavlen. Västmanlands lag 2 blev 8:a. I laget sprang Johan Holm NOK, Linda Ohlsson HGF, Thomas Gustafsson NOK och Lena Brodin HGF. Lag 1 var strax efter, på en 12:e plats - här sprang Mårten Ohlsson HGF (1:a på första sträckan), Anna Thomasdotter VSOK, Fredrik Larsson NOK och Johanna Karlsson KKOK.

I den individuella tävlingen började många Västmanlänningar mycket bra och höll sig på tätposition vid radion, men tyvärr missades det mycket på slutet. Jämt och fort hela vägen sprang dock Anna Thomasdotter VSOK som genom att bli 9:a var den enda Västmanlänning som individuellt fick gå upp på prispallen. Fredde Larsson NOK, missade en 5-6:plats på näst sista kontrollen (förvarningen), där han läste fel på kodsiffran och återvände igen efter 2 minuter. I stället fick han nöja sig med en 12.e plats.
Johanna Karlsson hade också en topplacering på gång, endast 5 sekunder efter vid radion, men missade lite på slutet och blev 11:a.
Otur också för Lena Brodin som i samma klass hade en placering bland de 10 bästa, men stämplade fel på en kontroll 65 i stället för 56 mindre än 50 meter bort.

Sammanfattningsvis - bra insats av våra ungdomar och roligt hade vi.
Fullständiga resultat hittar du på
USM-arrangörens hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)98-08-26
Gästbok och Anslagstavla !!!
Äntligen har vi fått till vår Gästbok och "elektriska klotterplank" - Planket. Skriv gärna och säg din mening!


98-08-23
4 GULD och 4 silver på klassiska DM
Sven Söderberg och Linda Larsson fick full pott i helgen genom att också vinna guld-medaljerna på söndagens klassiska distans. Våra äldre damer, Eva Thurén och Birgit Haglund lade så ytterligare två guld-medaljer till årets skörd. Grattis alla DM-vinnare!!
Anna, Lena, Ragnar och Karl-Axel fixade också silver-medaljer och John kompletterade med en bronsplats. Läs mer under 
Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes) och Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-22
3 GULD på kort-DM
Sven Söderberg, Anna Haglund och Linda Larsson, infriade alla förväntningarna och tog guld-medalj på årets kort-DM, men fler Hedströmmare var långt fram i prislistorna. Läs mer under  Tävlingsrapporter gr_s_r.gif (846 bytes) och Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-21
Startlista för Hedströmsträffen
...finns nu på webben här gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-21
"Kontrollen" läggs ner?
Den svenska orienterings-siten "kontrollen" ser ut att sjunga på sista versen. Redaktören som spenderar sin fritid på att underhålla denna"site", har nu tröttnat. Läs mer  här gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-19
DM-tävlingar stundar
Web-old-master spekulerar...

I helgen avgörs DM-kort och DM-klassiskt. Även om klubbens deltagarantal inte är speciellt stort, får vi nog ändå räkna med att roffa åt oss en del medaljglitter.
Läs de heta
spekulationerna gr_s_r.gif (846 bytes)

Klubbstartlistor gr_s_r.gif (846 bytes)
Startlista Kort-DM. gr_s_r.gif (846 bytes) Startlista Klassik-DM gr_s_r.gif (846 bytes)98-08-16
Framgångar i veteranmästerskapen
2,2,4,4 individuellt och 2:a, 3:a i kavle !

Hedströmmens veteraner härjade vilt i prislistorna i helgens VeteranMästerskap som arrangerades av Alfta-Ösa OK. På lördagens individuella mästerskap, tog Sven Söderberg silver i H80 och samma valör tog också Karl-Axel Stjärnström i H60-klassen. John Vallin och Ragnar Eriksson kom 4:a i sina respektive klasser H62 och H57.

På söndagen avgjordes budkavlen. Ragnar, John och Karl-Axel hade en guldmedalj att försvara från förra året. Detta lyckades inte, men en bronsmedalj är inte fy skam det heller.
Hedströmmens båda damer Eva Thurén och Birgit Haglund tog revanch för lördagens resultat och sprang tillsammans hem en silver-medalj!  Grattis alla Veteraner till en framgångsrik helg!! 
Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)98-08-16
Ännu en seger för Linda !
Anna orsakade årets längsta tävling

Lindas form ser just nu minst sagt lovande ut inför stundande SM-tävlingar om två veckor. På söndagen vann hon OK Tjärnens D18E-klass på ett övertygande sätt, efter ett orienteringsmässigt mycket bra lopp. Även Anna Haglund gjorde en godkänd insats på tävlingen, men en mindre populär insats då hon klagade på arrangörens miss med tiderna i elit-klasserna och orsakade årets längsta tävling för undertecknad... Läs mer under tävlingsrapporter och  Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-13
Anna och Linda sprang fort i mörkret !
Anna Haglund och Linda Larsson tillhör de som inte vill vara länge i skogen när det är mörkt. På Storviks nattävling igår lyckades de också ganska bra med att snabbt vara tillbaka till TC igen. Anna var bara 1.44 efter segraren och tog en 3:e plats. Tyvärr råkade dock syrran Mia, springa 22 sekunder snabbare och ta 2:a platsen. Nåja, Anna kan nog i alla fall glädjas åt att hon nu kommit ett stort steg närmare Natt-SM.
Linda var ännu något närmare segraren, 1.34 skiljde dessa åt, men trots detta kom Linda "bara" på en 6:e plats. Mellan de 5 första i klassen skiljde bara 22 sekunder! 
Klubbresultat. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-13
USM-deltagarna uttagna !
De Västmanländska ungdomar som ska springa USM i Göteborg den 29-30 augusti, är nu uttagna. Kolla VOF's hemsida. gr_s_r.gif (846 bytes)


98-08-11
Favoritseger i årets mest prestigefyllda tävling - Handicupen
En av OKH's "webmastrar", vann den 35:e upplagan av den prestigefyllda tävlingen "Handicupen". Som vanligt var intresset oerhört stort, folk kom till och med i rasande fart från Stockholm för att delta.
Knall-1.jpg (9520 bytes)
Alla stjärnor fanns på plats (nästan... se nedan) och psykningarna var många innan start. Den som kände sig allra säkras på seger startade bara 40 sekunder efter den blivande segraren, men hon var den som bommade mest - Anna. Tävlingen, som förmodligen var den tuffaste av de hitintills genomförda (med möjligt undantag för 1976), sållade verkligen agnarna från vetet. Den slutgiltige segraren var dock hela tiden säker på sin vinst och hade förberett allt i minsta detalj, således "glömde" han att ta med det största hotet (dottern Linda) i bilen till tävlingen. Eftersom det nu inte finns någon mer tävling av vikt denna säsong, kan webmastern nu alltså lägga skorna på hyllan och njuta av segerns sötma fram till säsongen 2000 (nästa år måste han nämligen vara banläggare). Bengt Skilberg (fjolårets segrare) stod för ett arrangemang i yppersta klass. Läs mer om detta fantastiska evanemang Handicupen


98-08-09

Linda Svealandsmästare !
Fina OKH-resultat i helgens tävlingar

LL-01s.jpg (5715 bytes)

Linda hade verkligen en fin OL-helg. På lördagen vann hon övertygande Hallstahammars OK´s tävling i Ramnäs. På söndagen följde hon sedan upp med att i Örebro springa hem Svealandsmästerskapet i mycket stark konkurrens.

I Hallstahammar fick OKH ytterligare två segrar genom John Vallin och Hanna Larsson. Läs  tävlingsrapporten och klubbresultat

Även i Örebro deltog klubben med fina framgångar. Här tävlades med stämpelsystem Sport Ident. Lätt att hantera, men håller det tekniskt? Läs mer i tävlingsrapporten och klubbresultat

På söndagen tävlade också OKH'are med Sport Ident på Hägerstas tävling, tyvärr har vi inte ännu fått någon rapport därifrån. Dock kunde man i dagens Bärgslagsblad finna att Ulf Kjellin har gjort årets tävling och placerade sig på en 2:a plats i H45. Har han månne gått och hela säsongen och hållt igen tills det att Handicupens startlista presenterades i lördags för att få så bra handikapp som möjligt??98-08-07
Linus överraskade på distriktsmatchen!
Linus Olsson som springer sitt första riktig tävlingsår kanske blir OKH's nästa "påläggskalv". Inte nog med att han lite överraskande blev uttagen i det Västmanländska laget till årets distriktsmatch, han svarade dessutom upp med att bli näst bäste Västmanlänning i klassen och därmed "ingå i laget" (de 3 bästa i varje klass räknas i lagtävlingen)
Linus1.jpg (11720 bytes)
I lagtävlingen blev Västmanland 3:a. Läs mer om Hannas och Linus bravader på distriktsmatchen i deras egen rapport på Ungdomssidan och senaste skvallret på Spanet


98-08-06
Nu får vi äntligen testa Sport Ident
På helgens tävlingar, Hägersta GF's och Hagaby's Svealandsmästerskap, får vi Västmanlänningar äntligen möjligheten att testa stämpelsystemet Sport Ident. Vi västmanlänningar har ju flera år utnyttjat Emit (f.d. Regnly). Debatten om vilket stämpelsystem som är bäst har rasat inom OL-Sverige det senaste året. Norge och Finland har valt att satsa på Emit. I Sverige är än så länge bara Emit godkänt av SOFT, men Sport Ident hoppas på godkännande efter dessa tävlingar.
Nu har vi i alla fall möjlighet att bilda oss en egen uppfattning om hur det är att springa med detta system. Vad det gäller programvaror runt omkring det hela kan jag konstatera att man totalt misslyckats i den generade HTML koden. Det tar evigheter att "ladda hem" startlistan - 480K jämfört med nomalt 70-250K. Detta torde dock vara enkelt att åtgärda.


98-08-03
Linus och Hanna uttagna till distriktsmatchen
Två av klubbens ungdomar är uttagna att representera Västmanland vid den årliga distriktsmatchen som avgörs i Avesta på onsdag och torsdag. Linus Olsson springer i H13 klassen och Hanna Larsson springer D16 klassen. Deltagande distrikt är Dalarna, Uppland, Hälsingland, Gästrikland och Västmanland och klasserna är HD13, 14, 15 och 16. Den sammanlagda tiden för distriktens tre bästa löpare i varje klass räknas samman. Dalarna brukar vara ganska överlägsna, men därefter är det destå hårdare. Skall Västmanland äntligen lyckas bli 2:a?


98-08-03
Linda tog nya Skogssport Cup poäng
Trots en del strulande och osäkerhet till flera kontroller, lyckades Linda placera sig på poängplats i helgens Skogssport Cup tävling som avgjordes i Tibro med samma TC som lördagens U-10mila. Terrängen med många inslag av s.k. negativ kurvbild gjorde det extra klurigt. Linda har nu börjat träna igen efter sommarens envisa förkylning och benen kändes ganska tunga. Likväl var hon bara 6,5 minuter efter segraren och räddade med en 14:e plats 2 cup-poäng (de 15 första får poäng).

Sidan senast uppdaterad 1998-09-30 av Åke Larsson