OKH hemsidaNyhetsarkiv

Nyhetsarkiv


Nyhetsarkiv
1998 Juni

Specialartiklar:

Ungdomsbilder i VLT 1998-04-1698-06-29
Cecilia missade JVM
Fagersta Cecilia Einarsson, lyckades tyvärr bara till hälften när SOFT  i helgen arrangerade uttagningstävlingar i Sölvesborg inför Frankrikes JVM. Cecilia som varit skadad ända sen JVM lägret i våras, började nu känna sig kurant och visade prov på sin fina kapacitet genom att bli 6:a på lördagens kortdistans. Tyvärr misslyckades hon på söndagens klassiksa distans och missade också därmed en plats i det svenska juniorlandslaget. Känner vi Cissi rätt, kommer hon nu att satsa ännu mer för nästa års JVM. De uttagna löparna till JVM hittar du här gr_s_r.gif (846 bytes)


98-06-29
Linda vann VPT finalen och därmed hela "touren"
3 nya Skinnsbergare deltog i Cup-13 regionsfinalen
Genom att springa hem segern i VPT-finalen, säkrade också Linda total-segern i klassen D18-20. Linus Olsson placerade sig på 6:e plats i H14 och Jonas Wikström tog en 7:e plats i H12.

I samband med VPT-finalen, arrangerades också  en av regionsfinalerna i den ungdomsaktivitet (Cup-13) som ingår i "Naturpasset" - ett arrangemang för att få fart på motionsorienteringen och locka fler människor att orientera.
I Skinnsberg arrangerades Cup-13 på orienteringens dag och syskonen Johanna och Mattias Mikkelä samt Beatrice Elofsson som då provade denna nya sport, klarade det så bra att de nu fick springa regionsfinalen. Trots att vädret inte var det allra trevligaste, lyckades de i alla fall ta sig runt banan i främmande stad på ett alldeles galant sätt. Vågar vi hoppas att de kommer att fortsätta i våra nybörjarkurs för så småningom börja springa "på riktigt"..

Arrangören hade engagerat världsmästaren Jörgen Mårtensson som gjorde en härlig PR och insats för vår sport - deltog i en VIP-klass, fanns på plats för autografskrivning hela kvällen och fungerade som prisutdelare. Läs mer under   Tävlingsrapporter98-06-14
Damerna 55:a i Venla (Jukola)-kavlen
22 placeringar bättre än förra året och bästa Västmanlandslag, blev resultatet för OKH's tjejer när den rekordstora Venla (Jukola)-kavlen avgjordes strax utanför Helsingfors.
En utförlig tävlingsrapport kommer när de tävlande kommit hem. Dock skötte arrangören sig alldeles utmärkt och vi  på hemmaplan kunde följa våra lag på internet. Se klubbresultaten sträcka för sträcka.  Klubbresultat eller alla resultat på Jukola's hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)


98-06-10
Linda och Linus försvarade OKH's färger i VPT
Den näst sista deltävling i Västmanlands Park Tour avgjordes på torsdagskvällen i Västerås. Nu fick ungdomarna känna på hur löparna i VPT's förebild WPT (World Park Tour) hade det i våras. Kvällens deltävling avgjordes nämligen på samma område som WPT deltävlingen i våras.
Och visst klarade våra ungdomar den mycket detaljrika terrängen galant. När Fagerstas, Cissi Einarsson inte finns med i startfältet, finns ingen i Västmanland som kan matcha Linda. Linda vann sin klass med betryggande marginal. Hårdare är det dock i H14 klassen och Linus fick slita hårt för sin 6:e plats.
Läs mer på VPT's hemsida


98-06-09
Venla (Jukola) kavlen väntar på våra tjejer
OK Hedströmmens damer skall försvara klubbens färger när  rekordstora Jukola (herrar) och Venla (damer) går av stapeln utanför Helsingfors kommande helg.
Årets kavlar har samlat hela 683 damlag och 1240 herrlag.

Hedströmmens damer har fina traditioner i denna kavle, med en seger 1987 som kronan på verket. Denna gång sprang Terese och Maria Eriksson tillsammans med Mia och Kerstin Haglund - 476 lag startade.
I Venla-kavlens maratontabell finns Hedströmmn på en fin 9:e plats. Maraton tabellen räknas på placeringar 1-15. Hedströmmen har 7 gånger funnits bland de 15 bästa.

Årets lag har väl inte räknat med seger - men näst intill. Lena Gustavsson, Linda Larsson, Anna och Kerstin Haglund går ut med startnummer 77. Följ lagets framfart direkt från Jukola/Venla-kavlens hemsida gr_s_r.gif (846 bytes)98-06-08
Katastrof för OKH i "lådkavlen"
OK Hedströmmen lyckades inte bemästra de rödskjortade när årets mest prestigefyllda budkavle arrangerades i bergen utanför Fagersta. En förnedrande tredjeplats blev det bästa OKH-lagets placering.
"Lådkavlen" avgörs mellan Västmanlands bästa klubbar (norrklubbarna). Fyra sträckor genomförs och slumpen avgör i växlingsögonblicket, vem som skall springa i respektive lag. Även om klubben satsade fel på de avslutande s.k. "ankarna" gjordes en hel del fina insatser. På första sträckan växlade Bengt Skilberg bara halvminuten efter ungtupparna (H16-gänget) från Norberg. Linda var inte heller långt efter (3 min), men Ragnar hade det lite jobbigare. På den andra sträckan fortsatte Hedströmmarna (Kjellin, Karl-Axel, Åström)  att göra fina insatser och alla tre OKH-lagen "fanns med".
På den tredje sträckan var det då dags för vårt "småfolk". Linus gjorde ett kanonlopp och växlade först. Jonas och Marcus hängde också med bra trots att det var blöta av nervositet innan start. Undertecknad fick den tvivelaktiga förmånen att ta över kartan efter Linus, 4 och 5  minuter före jagande rödskjortor. Tyvärr har åren satt sina djupa årsringar i såväl huvud som kropp och åt de jagande Norbergarna fanns inte mycket att göra. Ungdomen nu för tiden visar ju ingen respekt längre - annat var det på min tid - då stog man med stor respekt vackert på sidan av stigen och artigt släppte de gamla rävarna före sig.
Men den tiden är nu ett minne blott. Ungdomarna drogar sig före start med sportdryck, bananer, myssli, diskomusik och finn-färgade bakåtvända skärmmössor - sedan när adrenalinet svallar över kommer dom dundrande genom skogen och tar ingen hänsyn till ålder, rang och ordning.... vart är våra ädla sport på väg ?


98-06-02
3:e deltävlingen i VPT avgjord
OK Hedströmmen stog för den 3:e deltävlingen i VPT. Något jobbigare banor än förra deltävlingen sållade agnarna från vetet, således orkade inte alla deltagare ta alla kontroller... Resultatet hittar du här ..Läs mer


98-06-02
Anna 2:a i Alfta
Uppjagad av tanken att syrran Mia skulle starta direkt efter, fick Anna riktigt bra fart på gummisulorna i Alftas lördagstävling. Att sedan Mia inte kom till start är ju oviktigt i sammanhanget. Anna gick i alla fall in på en fin 2:a plats endast slagen med 3 minuter av Leksands Ingela Rolands. Kanske tog hon i lite väl mycket på lördagen för enligt resultatlistan ser det ut att ha varit betydligt tyngre på Pingstdagens tävling ... eller var det pingstaftons-aktiviteterna som satte sina spår ?...Klubbresultat


98-06-02
Inga poäng för Linda i VK Uvarnas juniorcup
Linda Lyckades inte skaffa några poäng i när VK Uvarna stog för den 3:e deltävlingen i Skogssport Cup. Läs mer under Tävlingsrapporter

Återigen, finns anledning att ifrågasätta det arrangörsmässiga i Skogssport Cup. Från Skogssport och SOFT påpekas hela tiden hur viktiga dessa tävlingar är för juniorerna, men gång på gång får vi se arrangemang med högst tveksamma insatser vad det gäller Cup'en. Framför allt missas det i speakerfunktionen, så även denna dag. Speakern är mycket dåligt påläst och känner inte igen löparna, exempelvis gick en del topplöpare i mål och speakern konstaterar strax därefter att de just förvarnats men kommer nog inte att vara riktigt i topp... Lägg därtill att speakerns tider och de på resultattavlan presenterade tiderna inte alls överensstämde. (Någon bunt hade missats vid målgång och tider förskjutits - korrigerades till den resultatlista som kom ut på nätet 2 dagar efteråt.).
Det känns som SOFT's Skogssport Cup ansvariga lämnar allt därhän, bara man valt ut en arrangör. (Se även ansvarig från Gustavsberg uttalande på SOFT's debattsida, där man får intryck av att detta var en ofrivillig extra börda. Gustavsberg skötte dock speakerfunktionen klanderfritt). Planeringen av tävlingsdagarna ger också ett intryck av att det "viktiga" med Cup-tävlingarna, trots allt inte är så viktigt... Långa resor,
Gustavsbergs tävling dagen före 10-mila,
VK Uvarnas kortdistans i "vårdatumperioden" veckan efter det att många klubbar gjort långresa till Hälsingland där HD20 hade Cup-tävling i samband med lång-SM --- många HD20-examensungdomar från södra Sverige valde att inte göra den långa resan till Sundsvall för ett 25-minuters lopp en vecka efter Cupen på lång-SM
HD18 kommande Cup-tävling dagen efter ungdomens 10-mila - när ungdomarna är vakna hela natten....
Säkert finns en tanke bakom det hela, men vilken...?


Sidan senast uppdaterad 1998-07-17 av Åke Larsson