OKHnew.jpg (14503 bytes)

pix-vit.gif (43 bytes)Elitpix-vit.gif (43 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
gr_s_u.gif (872 bytes) OKH hemsida

gr_s_l.gif (846 bytes) Elit

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)

Proffs
träning

pix-vit.gif (43 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)

 

gby81.gif (807 bytes)

Den här historien utspelar sig i slutet av september 2003.

 

Boule i tyskland!

 

En vänlig kollega frågade i slutet av september om jag ville med ett gäng från jobbet och spela kegel efter jobbet på fredag. Jag frågade vad kegel var, kegel är ju det här sa Rüdiger och svingade armen så att jag direkt associerade till boule. Jag lyckades förklara att sist jag spelade boule så var jag mycket yngre och kloten var av plast. Rüdiger som jag förklarade detta för skrattade och sa att jag snart skulle lära mig. Jag försökte skoja till det och sa det ser ju lätt ut (skämtet gick inte hem), Rüdiger förklarade att alla banor lutade lite så man var tvungen att skruva lite åt ena eller andra hållet…

Sagt och gjort 15.30 samlades vi ett tappert gäng på 9st och gick iväg (Erkrath är ju inte så stort). Jag la genast märke till att alla andra hade en påse med ett par extra skor i, jag studerade noga vad alla hade på fötterna och tyckte detta var lite konstigt. Visst några hade tofflor det kanske inte är så skönt på en grusplan men de flesta hade skor som jag tyckte var perfekta att spela boul i. Efter att ha gått i 5min så svänger alla in på en pub. Ingen hade sagt nåt om att vi skulle dricka öl innan men jag tänkte att det kanske var lika självklart som att tjejer fiser (fast bara när dom är själva) så jag brydde mig inte så mycket om det. När vi kom in på puben så gick de första till baren och fick en nyckel och sen bar det av ner i källaren. Jag tyckte ju såklart att allt bara blev konstigare och konstigare jag trodde att dom nu skulle byta om i nåt omklädningsrum på puben och att boulbanorna kanske var på baksidan.

Men väl nere i källaren kommer vi in i ett rum där det finns nåt som liknar en bowlingbana. Jag ska med words utmärkta ritmodul nu rita upp hur banan såg ut:

 

 

Banan var ca 30-40cm bred i början (vilket ni säkert ser på min väldigt
skalenliga skiss ovan) och ca 120cm på slutet där käglorna stod. Nu började jag fatta varför Rüdiger pratade om att skruva. Kloten fanns i två olika storlekar som båda var mindre än de bowlingklot vi har hemma och det fanns heller inga hål i dem för fingrarna.

Jag förstod väldigt snabbt att vi skulle spela om pengar och tänkte huva jag som bara har 550 euro med mig (skulle in på banken med dessa innan ”boulen” men hann inte). Reglerna skilde sig ju såklart rätt så avsevärt från bowling också. Det fanns en mängd olika spel man kunde spela men efter ett tag så började man ”fatta galoppen”. Hur som helst så var det kul och givetvis fanns en ”intern telefon” i källare som gick till bartendern. Så 3timmar och 3 öl senare hade vi spelat klart. Jag var såklart en av dom som fick betala mest (9euro) den som betalade minst betalade runt 4 euro, men det känns ganska billigt ändå med tanke på att vi då betalat banan för 3timmar + 3öl per skalle för 9pers.

...och hur det gick sen kan ju den klurige lista ut....

 

 

Ert utlandsproffs

Skilberg d.y.

 

 

 

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)


up.gif (861 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
Sidan senast uppdaterad 03-12-20 av Åke Larsson pix-gron.gif (807 bytes)

OKH's aktivitetskalender Klubbens startlistor, resultat m.m. Elit-sidorna Ungdoms-sidorna ..the truth is out there... Klotterplanket Gästboken snabbaste vägen till de andra..