OKHnew.jpg (14503 bytes)

pix-vit.gif (43 bytes)Elitpix-vit.gif (43 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
gr_s_u.gif (872 bytes) OKH hemsida

gr_s_l.gif (846 bytes) Elit

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)

Proffs
träning

pix-vit.gif (43 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)

 

gby81.gif (807 bytes)

Den här historien utspelar sig i mitten av september 2003.

 

MTB-träning i Tyskland!

 

Den första som jag fick lite ”privat kontakt” med var Lothar. Han hjälpte mig i början och köra hem möbler från IKEA, koppla in tvättmaskin och lite praktiska grejer.

Han kan knappt ett ord engelska men han säger ”Schwedische girl” och pekar så fort han ser en snygg tjej, sen tittar han på mig och skrattar, jag skulle tippa att han är ca 45 och ungkarl.

 

Vid den här tidpunkten är ju mina tyska kunskaper om möjligt än mindre än idag, men vi lyckades förstå varann så pass att vi bestämde att vi skulle ut och cykla mountainbike till helgen. Han berättade att han sprungit några maraton även om det var några år sen. Jag försökte att tala om att jag inte var så vältränad men jag såg att han inte förstod vad jag sa och tänkte det är väldigt lätt att visa med teckenspråk när vi väl är ute och cyklar så det löser sig....

 

Lothar som han heter ringde mig en söndag förmiddag och vi bestämde att vi skulle ut och cykla kl 14.15. Det slog mig strax innan att jag kanske skulle tvätta mig lite under armarna eftersom jag inte duschat på hela helgen (hade inte vart ut ur lgh, bara städat och donat för att få lite ordning på flyttlasset). Om det skulle bli så att jag cyklar först så lär han ju dö annars.

 

När jag kommer ut ur porten med min mountainbike så står Lothar där sedvanligt med en cigarett i mungipan, en liten ryggsäck på ryggen och säger att han tänkt att vi skulle cykla in mot Düsseldorf, sen ta en öl där??? Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag hoppas att han har öl i den där ryggsäcken och att han inte tänkt att jag ska in på nån servering i denna utstyrsel. För säkerhets skull sa jag: jag har inga pengar med mig, nej men det har jag så det är lugnt sa han. Ja då blir väl det bra då sa jag, samtidigt som jag tittade på min egen klädsel, skitiga cykelskor, cykelbyxor med ”insydd blöja”, och en helröd T-shirt (sliten tränings-Tshirt)…. Dessutom slog dig mig just att jag glömde deo efter min armtvätt.

Hur som helst cyklade vi iväg (jag hade inte ätit lunch innan heller eftersom jag trodde det skulle bli en kort tur). Efter 25km var vi så framme vid ölstoppet (som tur va så cyklade han aldrig så fort att jag kunde klämma fram en svettdroppe trots att det var 25 grader varmt).

Det kändes skönt att det var en uteservering men trots detta så var det ingen annan som hade cykelbyxor på sig.. Vi tog varsin stor öl och satt i lugnan ro innan vi cyklade iväg igen. Vi fortsatte sen ca 10 km innan Lothar säger ”ölstopp”! In på en ny uteservering och varsin stor öl till….. Som tur är så föreslår nu Lothar att vi ska äta något, klockan är nu runt 17.45 och jag har inte ätit nåt sen frukost. Vi äter mat (och tar varsin öl till) för att sen styra kosan hemåt.

Klockan 19.30 är vi sen hemma (5timmar och 15 minuter i träningsdagboken ;) och jag skrattar för mig själv när jag går upp för trappen. Första ”träningspasset” i tyskland blev väl inte riktigt som jag trodde men det var i alla fall trevligt.

Söndagen därefter cyklade vi till Köln, det är 40km enkel resa och då hadde jag lärt mig att man ska vara ”nytvättad” samt ha pengar med sig när man cyklar med Lothar. Jag klädde mig dessutom lite annorlunda.

 

Nästa del i följetongen att se fram emot är ”Boule i tyskland”.

 

Ert utlandsproffs

Skilberg d.y.

 

 

 

pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes) pix-gron.gif (807 bytes)
pix-vit.gif (43 bytes)


up.gif (861 bytes)

pix-gron.gif (807 bytes)
Sidan senast uppdaterad 03-12-16 av Åke Larsson pix-gron.gif (807 bytes)

OKH's aktivitetskalender Klubbens startlistor, resultat m.m. Elit-sidorna Ungdoms-sidorna ..the truth is out there... Klotterplanket Gästboken snabbaste vägen till de andra..