Denna sida hålls inte uppdaterad
Scientologi till vardags - välkommen INNEHÅLL - VAD ÄR SCIENTOLOGI? - DE HEMLIGA SKRIFTERNA
FAQ - VARFÖR DOG LISA? - FRONTGRUPPERNA
GLÖM INTE ATT SKRATTA! - LÄNKAR - Sök
svensk flagga på svenska  rekommendation rekommenderas!   scientologers egna sidor  smiley kul!  annan åsikt annan åsikt!
DENNA SIDA INNEHÅLLER KRITISKA ÅSIKTER OM SCIENTOLOGIN OCH NÄRLIGGANDE ÄMNEN. SCIENTOLOGI ÄR ETT VARUMÄRKE TILLHÖRANDE RELIGIOUS TECHNOLOGY CENTER. DENNA SIDA HAR INGEN ANKNYTNING TILL RTC ELLER RTC:S LICENSTAGARE.

SCIENTOLOGERNAS STORA HEMLIGHET
- eller allt är rymdkejsarens fel

Förenklad version baserad på en artikel av Roland Rashleigh-Berry

För att läsa utdrag ur scientologernas originaltext, gå till The Fishman Affidavit


Är detta sanningen? Om du är beredd att satsa några år av ditt liv och ett par, tre hundratusen kronor (minst!), så kan du hos scientologikyrkan få veta vad som egentligen gått snett med vår planet. Läs denna lilla berättelse - om du vågar...


 

Det var en gång (för 75 miljoner år sedan, närmare bestämt) en utomjordisk rymdkejsare som hette Xenu (eller Xemu - det är lite knepigt det där med utomjordiska stavningsregler). Xenu härskade över alla planeterna i vår del av Vintergatan, inklusive Jorden - som på den tiden kallades Teegeeack.

Men Xenu hade ett stort problem - alla de 76 planeterna han styrde över var överbefolkade. Varje planet hade i genomsnitt 178 miljarder invånare. Han ville göra sig av med överskottsbefolkningen, så han hittade på en djävulsk plan.

 

Xenu lyckades, med hjälp av några förrädare, att besegra alla goda personer och deras förkämpar "De lojala officerarna", och införde diktatur. Sedan kallade han in flera miljarder av invånarna för skattskrivning. Men folket blev grundlurat. Istället för att folkbokföras, fick de av onda psykiatriker injektioner av frusen alkohol och glykol, som förlamade dem. Därpå sattes de i rymdplan, som såg exakt ut som en DC-8 (förutom att de hade raketdrift istället för jetmotorer).

I DC-8-rymdplanen flögs de så till planeten Jorden, där alla dessa miljarder förlamade personer packades vid foten av vulkaner, bl.a. på Kanarieöarna. När allt var klart sprängdes vätebomber i vulkanerna, så fångarna dog.

 

Men historien slutar inte där. Eftersom alla egentligen var själar (eller "thetaner" som de heter i denna berättelse) så behövdes ett knep för att de inte bara skulle återvända till sina hemplaneter i andlig skepnad. Därför satte Xenu upp speciella elektroniska "thetanfällor" som fångade in alla själarna med elektroniska strålar, ungefär som flugpapper fångar flugor.

När själarna fångats in, packades de i lådor och fördes till gigantiska biografer. Där fick de sitta i dagar och titta på speciella 3D-filmer som indoktrinerade dem i hur de egentligen borde leva, och även innehöll många avsiktligt förvirrande sekvenser. Filmerna visade dem falska minnesbilder, och sådana begrepp som "Gud", "djävulen" och "Kristus". I vår berättelse kallas detta filmtrick "implantering".

Efter några dagar var filmvisningen över, och själarna fick lämna biograferna. Då började de snart klumpa ihop sig. Eftersom de allihop sett samma filmer, trodde de nu nämligen att de var en och samma person. De slog sig ihop i klasar om några tusen själar i varje. Det fanns bara ett fåtal levande kroppar kvar, så själs-klasarna höll samman och flyttade gemensamt in i dessa kroppar.

 

Det slutade illa för den onde kejsar Xenu. Han störtades av "De lojala officerarna", och låstes in i ett berg på en avlägsen planet. Där sitter han fången än idag, med hjälp av ett superstarkt kraftfält från ett evighetsbatteri.

Så slutar berättelsen. Men än idag är vi alla fullproppade av de stackars hopklumpade själarna, "kropps-thetanerna", som ställer till med allehanda ofog för oss. Om vi någonsin vill uppnå själslig frihet, lycka och hälsa måste vi avlägsna dessa 'kropps-thetaner'. Och den enda anledningen till att folk tror på Gud och Jesus är att de var med i filmen som deras "kropps-thetaner" såg för 75 miljoner år sedan. 

Nå, vad tyckte du om berättelsen?
Va? Tyckte du att den var enormt löjlig?!
Det tycker jag med. Tyvärr är den en av hörnstenarna i scientologernas hemliga lära.

Varför går då relativt vanliga, hyggliga människor med i scientologirörelsen? De får till en början inte veta något om Xenu-historien. Som nybörjar-scientolog gör man ganska alldagliga kurser i kommunikation, studieteknik eller stresshantering. Inte förrän man genomgått en lång rad ytterligare kurser till allt mer stigande priser, och bevisat sin lojalitet mot scientologin, får man göra de hemliga OT-kurserna som ska ge superkrafter. Men först måste man förbinda sig att aldrig någonsin avslöja innehållet för obehöriga. De flesta av dem som arbetar i "Dianetikcentra" och "Scientologikyrkor" har ännu inte gjort kursen, och de kanske aldrig kommer så långt.

Vad får man då lära sig på de hemliga kurserna? Jo bl.a. historien om Xenu och hur man med telepati avlägsnar "kropps-thetanerna".

Vill du gå med i scientologirörelsen står det dig naturligtvis helt fritt! Nu kan du i alla fall göra ditt val med öppna ögon...