Denna sida hålls inte uppdaterad
Scientologi till vardags - välkommen INNEHÅLL - VAD ÄR SCIENTOLOGI? - DE HEMLIGA SKRIFTERNA
FAQ - VARFÖR DOG LISA? - FRONTGRUPPERNA
GLÖM INTE ATT SKRATTA! - LÄNKAR - Sök
svensk flagga på svenska  rekommendation rekommenderas!   scientologers egna sidor  smiley kul!  annan åsikt annan åsikt!
DENNA SIDA INNEHÅLLER KRITISKA ÅSIKTER OM SCIENTOLOGIN OCH NÄRLIGGANDE ÄMNEN. SCIENTOLOGI ÄR ETT VARUMÄRKE TILLHÖRANDE RELIGIOUS TECHNOLOGY CENTER. DENNA SIDA HAR INGEN ANKNYTNING TILL RTC ELLER RTC:S LICENSTAGARE.

Vad är scientologi?

Det kan du få vitt skilda svar på, beroende på vem du frågar.
Glöm inte att personliga värderingar kommer med i bilden och skaffa dig information från flera olika håll.

annan åsikt annan åsikt!
Kommentar från "Christel": Du som ansvarar för sidan: Har du egna erfarenheter från Scientologin, så vet du att mycket som finns skrivet här inte stämmer. Se till att kolla upp allt, annars förlorar du din trovärdighet. Att fler av oss scientologer inte hört av sig beror nog på att man brukar ha viktigare saker för sig, eller att de (som jag, oftast) litar på att folk inte tror på allt de läser.

Min kommentar: Låt mig då återigen poängtera att jag hoppas att folk inte tror på allt rakt av, utan kollar flera sidor av saken. Det är därför jag har länkar även till scientologers egna sidor.


EGNA ARTIKLAR Artiklar jag själv har skrivit:
svensk flagga Scientologirörelsens historia - ett försök att göra en lång historia kort
svensk flagga Scientologins lära - vad går den ut på? Beskrivning av några grundläggande scientologibegrepp.
svensk flagga Bron till total frihet - litet om de olika kurser som utgör scientologins väg till frälsning, vad de handlar om och vad de kostar
svensk flagga Scientologirörelsens uppbyggnad - Vem bestämmer? Vart går pengarna? Jag har inga definitiva svar, men ungefär så här är rörelsen organiserad.
svensk flagga Registrerat trossamfund i Sverige - vad innebär det egentligen? Vad krävs för att få registrera sig som trossamfund, och hur förhåller sig scientologikyrkan till olika religioner?
svensk flagga Scientologi-FAQ - svar på vanliga frågor från läsarna


LÄNKAR Länkar till andras sidor, både för och emot scientologin:
svensk flagga Scientologi - ett skolarbete som presenterar läran på ett enkelt sätt
svensk flaggarekommendation Vad är Scientologi? - scientologikyrkans officiella hemsida nu äntligen på svenska! Har sökfunktion.
svensk flagga En modern religions teologi och utövning - om scientologikyrkans lära på svenska, att ladda ner i PDF-format
svensk flagga Ordförklaringar - några ord och uttryck som används inom scientologin
rekommendation The Cult of Greed - mycket kritisk artikelserie från Los Angeles Times 1991
rekommendation Operation Clambake - utmärkt startsida för kritisk information
  Free Zone America - en samlingsplats för en del av de många utbrytare som praktiserar scientologin i någon form utanför scientologikyrkans auktoritära organisation
smiley OT phenomena successes - några av de mer märkliga "vinster" som medlemmar sagt sig uppnått genom scientologin, hämtade från rörelsens interna tidningar