Denna sida hålls inte uppdaterad
Scientologi till vardags - välkommen INNEHÅLL - VAD ÄR SCIENTOLOGI? - DE HEMLIGA SKRIFTERNA
FAQ - VARFÖR DOG LISA? - FRONTGRUPPERNA
GLÖM INTE ATT SKRATTA! - LÄNKAR - Sök
svensk flagga på svenska  rekommendation rekommenderas!   scientologers egna sidor  smiley kul!  annan åsikt annan åsikt!
DENNA SIDA INNEHÅLLER KRITISKA ÅSIKTER OM SCIENTOLOGIN OCH NÄRLIGGANDE ÄMNEN. SCIENTOLOGI ÄR ETT VARUMÄRKE TILLHÖRANDE RELIGIOUS TECHNOLOGY CENTER. DENNA SIDA HAR INGEN ANKNYTNING TILL RTC ELLER RTC:S LICENSTAGARE.

Bron till total frihet 5
- scientologins hemliga kurser

av Catarina Pamnell

Priser hämtade från "Take your next step on the route to total freedom now - your guide to Scientology services", Church of Scientology International, 2000


OT-nivåerna De hemliga avancerade nivåerna inom scientologin. Vad de innehåller har sedan ett trettiotal år tillbaka sipprat ut i form beskrivningar i böcker och tidningsartiklar, och de senaste fem åren genom att kopior av kursmaterialet publicerats på internet. Det har funnits olika versioner av OT-nivåer inom scientologikyrkan vid olika tidpunkter, och därför kan man hitta skilda beskrivningar. De som nu praktiseras verkar innehålla ungefär det nedanstående. Nivå 1-3 skall göras i ett svep, utan uppehåll. Priser och tider är ungefärliga. Ofta köper man OT-nivåerna i paket som blir något billigare än priserna för enskilda nivåer. Å andra sidan tillkommer ofta kostnader för extra auditering om man stöter på något problem. Nivåerna 1-5 kan göras i Köpenhamn, 6 och 7 endast i USA.


OT I

Ditt första steg innehåller enkla processer som syftar till att uppöva din förmåga att rikta in dina tankar åt ett visst håll (placera din "intention" där du önskar). En sorts fokuseringsövning.

Kostnad: 16 200 kr  Tid: ? uppskattningsvis några dagarOT II

Auditering av märkliga händelser för flera miljoner eller miljarder år sedan, så kallade implants, en sorts elektronisk hjärntvätt som vi enligt Hubbard utsatts för. Exempel på liknande händelser kan hittas i den icke-hemliga boken History of Man.

Kostnad: 31 800 kr  Tid: ? uppskattningsvis några veckorOT III

Den mest (ö)kända OT-nivån. Sades av Hubbard vara grundorsaken till det eländiga tillståndet på vår planet. Han hävdade att materialet var mycket farligt att få reda på för den oförberedde. Den som gjort scientologinivåerna upp till Clear sägs också sväva i fara tills de gjort OT III.

På OT III lär man sig att en rymdhärskare som ville bli av med en massa undersåtar frös ner dem och dumpade dem på jorden, varpå de sprängdes med atombomber. Sedan fångades deras andar in med elektroniska fällor och hjärntvättades med filmer. Hjärntvätten gjorde att de trodde sig vara samma person, klumpade ihop sig i andeklasar och numera parasiterar de på våra kroppar, där de kallas kroppsthetaner (en thetan är en scientologiterm för en ande). En sorts demonbesättning alltså. En person som blivit Clear är nu så andligt perceptiv att han "hör" kroppsthetanernas tankar, och kan då tro att det är hans egna. Detta är förklaringen på att en Clear, som har gjort sig av med sitt undermedvetna, ändå kan ha irrationella tankar och psykosomatiska sjukdomar. Det är hans kroppsthetaner som är irrationella!

För att lösa problemet lär man sig köra iväg kroppsthetanerna på telepatisk väg, tills de alla är borta.

Kostnad: 53 800 kr  Tid: 2 månader-2 årOT IV

Med kroppsthetanerna borta kan man dra en suck av lättnad. Ända tills man börjar på OT IV. Där visar det sig att vissa av kroppsthetanerna var så utspacade p.g.a. effekter av utomjordiska droger att de sov när du gjorde OT III. Du behöver särskild auditering med hjälp av en auditör för att väcka dessa.

Kostnad: 48 600-97 200 kr   Tid: 12,5-25 h auditeringOT V (NOTs)

Tyvärr fanns det fler svårväckta kroppsthetaner, sådana som var extra elaka eller förtryckta t.ex. En del av dem tror att de är en kroppsdel, och kan vålla sjukdomar och kroniska funktionsnedsättningar. Du behöver mer auditörshjälp för att få liv i dem och få dem att ge sig iväg.

Kostnad: 194 000 kr   Tid: 50 h auditering (varierar)OT VI (Solo NOTs auditörskurs)

Kroppsthetaner är ett segt släkte. Du måste fortsätta jaga bort de sista sjusovarna själv med soloauditering. Först gör du OT VI, som är en rätt stor kurs, för att lära dig hur man gör. Innan du får börja på OT VI måste du troligen också göra förberedande auditering samt en security check.

Kostnad: OT VI 96 000 kr om du redan gjort Klass IV-auditör, annars 128 000 kr, plus förberedelser ca 148 500 kr    Tid: kurs 3-4 veckor, 25 h auditeringOT VII (Solo NOTs)

Nu ska här auditeras. Att hitta alla kroppsthetaner tar tid, och auditeringen ska du sköta en stund varje dag hemma i vardagslivet, för även kroppsthetaner i omgivningen behöver auditeras. Det var några tusen personer som avslutade denna nivå på 1980-början av 1990-talen. Sedan kom scientologirörelsens ledning 1996 ut med ett dekret om att Solo NOTs auditeringen inte gått till på rätt sätt, och därför måste alla som redan avslutat nivån göra en ny kurs, Solo Nots Certainty Course, och göra om nivån. Ingen har sedan dess avslutat den...

När man auditerar på denna nivå rapporterar man fortlöpande om sin auditering till en Case Supervisor i USA, och varje halvår måste man åka dit för en security check.

Kostnad: ca 16 000 kr per halvår för Case Supervision, plus ca 148 500 kr per halvår för kontrollauditering  Tid: Flera år - ingen av dem som påbörjade denna nivå 1996 har ännu avslutat den. Många personer har redan hållit på i över tio år. Om vi antar att man gör nivån i tio år blir totalsumman 3,3 miljoner kr!OT VIII (Truth Revealed)

Om du nu faktiskt lyckas avsluta OT VII, så åker du till ett speciellt ställe för att göra OT VIII - kryssningsfartyget Freewinds som reser runt i Karibiska havet. Enligt en f.d. scientolog som gjort nivån, Ariane Jackson, (det var innan man bestämde att alla skulle göra om OT VII) är det en ganska kortfattad nivå. Huvudsakligen består den i att med hjälp av e-metern kolla identiteter som man "kommit ihåg" från tidigare liv i sin föregående auditering, för att se om de är sanna eller falska.

Dessutom får du räkna med lite förberedande auditering och kontroller.

Kostnad: OT VIII ca 94 000 kr, plus förberedelser ca 148 500 kr    Tid: OT VIII ? 2-3 veckor, 25 h auditeringOT IX och vidare...

Det är inte slut än. Så småningom kommer fler OT-nivåer att släppas, åtminstone upp till OT XV är utlovat. Ingen risk att bli sysslolös som scientolog!

Och medan du väntar kan du ägna dig åt de dussintals specialkurser som du ännu inte hunnit göra.


Totalsumma (utan specialkurser): minst 4,6 miljoner kr