Logo Fjälluff -97

Inledning, forts.

Torsdagen den 3 juli

Detta blev en seg dag. Vi pratade med Kristoffer, och han hade hämtat sig ganska bra men han skulle få stanna en dag till på sjukhuset. Anders och jag funderade på hur vi skulle göra nu. Vi hade ju förlorat ett par dagar och kunde inte gå som planerat. Skulle vi gå en annan rutt? Eller skulle vi inte gå alls? Vi fick ju inte stanna längre i Abisko, så något var vi tvungna att göra.

För att inte diskutera bort hela dagen tog vi en promenad i omgivningarna. Vi tänkte gå ner till Abiskojåkkas delta. Under promenaden träffade vi på ett par japanska turister som bad oss ta kort på dem. Vädret var som vanligt fint, men på väg ned till deltat kom vi till en otrevlig skylt; Tillträde förbjudet! Deltat är ett fågelskyddsområde så i stället gick vi ner till Torne träsk där det fanns en brygga med en turistbåt.

Turistbåt för utflykter på Torne träsk.
Det finns en turistbåt om man vill
göra en utflykt på Torne träsk.

När vi kom tillbaka till turiststationen tvättade vi våra kläder, hängde upp dem i torkrummet och förflyttade oss till bastun. Sen var det kväll igen. Även denna natt blev det midnattssol, men nu orkade vi inte gå ut, så denna gång fotade vi midnattssolen från självhushållskökets fönster. Hyfsad vy, så varför gå ut?

Midnattssolen fotad från köksfönstret.
Midnattssolen plåtad från köksfönstret.

Mer midnattssol från köket.
Också från köksfönstret.

 

Fortsätt till Vandringsdag 1


Copyright © 1999 Per Russberg, Anders Gustafsson.