[Startsidan]

[Fotoalbum]

[Norge]

[Resor]

[Spel]

[Kontakta mig]


Dagbok från USA

Lördag 18 september
Träffade reskompisen och hans familj kl 5 på Arlanda. Efter den långa flygresan via London var vi framme i San Francisco. Vid immigrationen trodde de att vi var bröder. Vi hittade ett rum efter en del letande, och gick omkring lite på stan. Köpte flerdagarskort för de klassiska spårvagnarna. San Francisco är en mycket trevlig och vacker stad.

Söndag 19 september
Vi gick upp tidigt för att ta in på vandrarhemmet som var fullt igår. Promenerade över Golden Gate-bron och tillbaka. Besökte Chinatown.

Måndag 20 september
Jag åkte till den gamla fängelseön Alcatraz.

Tisdag 21 september
Tog en promenad i Golden Gate Park, där vi fick ducka för en svärm fåglar som flög iväg då vi närmade oss.

Onsdag 22 september
Vi tog nattbussen till Las Vegas kl 22.

Torsdag 23 september
Vi bytte bus i Los Angeles kl 6 på morgonen och åkte ut i öknen, vi var framme i Las Vegas kl 13. Här var betydligt varmare. Vi tog in på ett fint hotell förvånansvärt billigt, förklaringen bör vara att de räknar med att man spelar bort en massa pengar på casinot. Kunde dock bara stanna en natt då det var fullbokat. Enarmade banditer fanns som väntat överallt, till och med på 7-eleven. Turistbyrån låg långt från centrum och hade hunnit stänga då vi tagit oss dit. Åkte upp i Stratosphere Tower på vägen tillbaka, ett hotell med berg- och dalbana på toppen.

Fredag 24 september
Skulle försöka hitta ett nytt ställe att bo på, och på ett hotell med prisvärda rum satt vi och väntade några timmar på ett rum som vi blivit lovade, men då vi skulle checka in blev det stopp eftersom man skulle vara 21 för att få bo där. Istället fick vi ta in på ett vandrarhem som var dyrare och med sämre rum. Då vi återvände till rummet stod dörren på glänt, men inget verkade vara stulet. Vi gjorde ett nytt försök på turistbyrån, men de visste ingenting om den turen vi var intresserade av. Bokade turen via telefon istället. Köpte bussbiljetter till Mexico.

Lördag 25 september
Vi blev hämtade på morgonen kl 7, men mitt namn hade blivit fullständigt felstavat över telefonen och det orsakde en del förvirring. Det tog 5 timmar vardera hållet till Grand Canyon, så det blev en riktig heldag. Vi stannade till vid Hooverdammen på vägen. Chauffören som också var guide var lite speciell, värsta cowboytypen som satt och skrattade åt sina egna skämt och fick diverse utbrott. Vid Grand Canyon fick vi en annan guide och stannade till på tre ställen längs med South Rim. Det var storslagna vyer och helt klart värt den långa bussresan.

Söndag 26 september
Vi beskådade de spektakulära hotellen i den södra delen av Las Vegas.

Måndag 27 september
Bussen till Tijuana gick kl 22 med ett 3 timmars stopp i Los Angeles.

Mexico >>>

Onsdag 13 oktober (forts.)
Tillbaka i Los Angeles tog vi in på ett hotell i de skumma kvarteren vid Greyhoundterminalen, en liten bit från centrum. Skickade hem ett paket.

Torsdag 14 oktober
Gratis internet på biblioteket var inte fel. Återbekräftade flyget till Fiji. Här känns lite farligt, speciellt när man går till och från hotellet som ligger lite avigt till. Det var en kille som sa att vi inte behövde vara rädda för honom eftersom det var ljust, men hade det varit mörkt så hade det varit en annan sak. En annan sa att vi skulle ge honom några dollar och skrek sedan "I'm gonna get you!" efter oss. Och så var det en som ville sälja en kniv till oss, "men ni behöver inte vara rädda för mig".

Fredag 15 oktober
Vi lyckades ta oss ganska nära den berömda Hollywood-skylten, men det var lite knepigt att hitta dit. Köpte en ny handbagageryggsäck då den gamla hade kollapsat.

Lördag 16 oktober
Vaknade strax före kl 3 på natten av ett gnisslande ljud som uppstod då rummet gungade fram och tillbaka. Vi insåg att det var jordbävning och började fundera på vad man skulle ta sig till, men det slutade efter en kort stund så vi gick och lade oss igen. TV-nyheterna på morgonen handlade mest om jordbävningen och vi fick veta att det var den kraftigaste i området sedan 1994 och mätte 7.0 på richterskalan. Men eftersom epicentrum låg ute i öknen blev det inga stora skador. Åkte tåg till Long Beach på förmiddagen där Iron Maiden höll sin "Live after Death"-konsert på 80-talet. Försökte åka upp i någon av de höga skyskraporna i centrum, men det gick inte så bra.

Söndag 17 oktober
Vi åkte ut till flygplatsen vid 16-tiden, dvs i väldigt god tid eftersom planet skulle gå vid midnatt. 10 timmar tog flygningen. Vi fick av någon anledning byta plats, och då reskompisen råkade lämna kvar sina skor på den gamla platsen var han tvungen att lägga dem i en plastpåse eftersom de luktade så illa.

Måndag 18 oktober
Den här dagen försvann mer eller mindre då vi passerade datumgränsen.

Fiji >>>


Karta:
Dagbok:
Bilder:
Övrigt:
[USA] - [Mexico] - [Fiji] - [NZ] - [Austr] - [Indones] - [Malay] - [Singapore] - [Thailand] - [Myanmar] - [Indien] - [Nepal] - [Tibet] - [Sri Lanka] - [Maldiv]
[USA] - [Mexico] - [Fiji] - [NZ] - [Austr] - [Indones] - [Malay] - [Singapore] - [Thailand] - [Myanmar] - [Indien] - [Nepal] - [Tibet] - [Sri Lanka] - [Maldiv]
[USA] - [Mexico] - [Fiji] - [NZ] - [Austr] - [Indones] - [Malay] - [Singapore] - [Thailand] - [Myanmar] - [Indien] - [Nepal] - [Tibet] - [Sri Lanka] - [Maldiv]
[Kuriosa] - [Valuta] - [Pass-stämplar] - [Vykort] - [Frimärken] - [Hela dagboken] - [Höjdpunkter] - [Sammanfattning] - [Nyår i Sydney]