Pepsie's hemsida

(Updaterad 2003-11-09)
English version
Jag heter Pepsie (Karmadale's Hot Pepper) och jag bor på Södermalm (Stockholm) med min husse och matte. Det jag gillar bäst är att äta och vara ute och jaga katterna på gården.

Pepsie


Jag tycker också om leksakskaniner. Här är en av mina absoluta favoriter:

Kanin

När jag var yngre brukade vi vara med på utställningar. Här är jag och matte på Islandshundens inofficiella utställning.

Pepsie_på_utställning

Nu för tiden satsar vi på lydnad, agility och spår istället! Så här ser jag ut när jag är koncentrerad (inte så ofta).

Pepsie_lyssnar

Matte tycker att lydnad är roligt och hon har tvingat iväg mig till några tävlingar. I början tyckte jag att det var ganska tråkigt att tävla eftersom matte brukade glömma godiset hemma. Nu har vi gjort en överenskommelse att om jag sköter mig brukar det vankas något riktigt gott efter tävlingen. Vintern 1998 klarade vi av lydnadsklass I med nöd och näppe. Jag märkte nog att matte inte betedde sig som hon brukar och då är det kul att hitta på bus. I juli 1999 debuterade vi i lydnadsklass II. Jag gjorde allting fel (enligt matte). Själv tycker jag att jag var ganska initiativrik! Publiken tyckte att jag såg ut att ha kul och det hade jag! Matte och jag tränade lite till vi lyckades få ihop två första pris i klass II. Matte var jättelycklig och hoppades på ett första pris till. Jag började dock ledsna på det där eviga platsliggandet i ur och skur så jag började snacka lite med kompisarna bredvid. De tyckte som jag och vi bestämde oss för att springa en vända. Matte blev sur förstås så sen blev det inget mer lydnadstävlande. Skönt!! Men säg den lycka som varar för evigt... Nu har matte tagit upp precisionsknatandet igen och till mattes stora glädje fick vi ett till 1:a pris i lydnadsklass II. Nu kanske man ska få kunna ägna sig år roligare saker, som agility t.ex...

Pepsie_hoppar

Pepsie_apport

Agility är ju som sagt roligare än lydnad och mitt favorithinder är A-hindret. Vi har gått kurs i agility på Stockholms Södra BK och på Mälarö BK. Jag blir alldeles rusig i huvudet när det är dags att få hoppa agilityhinder. Matte och jag har tävlat ett antal gånger under 2003 (i agilityklass I och hoppklass I) och jag tyckter att det är jättekul att få springa. Matte är lite långam förstås och ibland pekar hon åt ett håll men menar ett annat. Inte lätt att veta vad hon vill... Hon har dock blivit mer fokuserad på senare tid så det går bättre och bättre.

Pepsie_Ahinder

Pepsie_balans

Pepsie_gunga

Pepsie_slalom

Här ser ni hur bra (?!) det går för mig i agility:

DatumArrangörKlassFel/TidPlac.
2003-02-22Nynäshamn BKAg I22.47/57.47s31/42
2003-02-22Nynäshamn BKHp IDiskad-
2003-05-17Sthlmsavd/HUAg I12.62/57.62s20/42
2003-05-17Sthlmsavd/HU4Hp I16.27/56.27s31/42
2003-05-18Lidingö BKAg IDiskad-
2003-05-18Lidingö BKHp I12.43/52.43s17/43
2003-06-15Nynäshamn BKAg I21.85/64.85s29/56
2003-06-15Nynäshamn BKHp IDiskad-
2003-06-17Knivsta BKAg I33.14/60.14s21/48

Matte och jag har provat viltspår också. Det var spännande! Jag har spårat människor förut men att spåra ett rådjursben var roligare. I början fattade jag inte varför någon hade droppat blod i skogen men terrier som man är så fattade jag snart galoppen. I slutet av spåret låg en rådjursklöv. De är inte dumma att gnaga på!

Viltspår

Som jag sa förut så gillar jag att springa i skogen.

Pepsie_springer_1 Pepsie_springer_2


Pepsie_i_skogen

Jag tycker också om att bada. Jag brukar ta mitt första dopp när isen har försvunnit. Ett nytt sätt att bada provade jag nu i sommar. Jag doppar ned hela huvudet under ytan och fångar bollar som ligger där.

Pepsie_i_vattnet

Jag gillar också att rulla mig.

Pepsie_rullar

Man blir trött av alla aktiviteter...

Pepsie_sover

Här är airedaleterrier-kompisar med hussar och mattar från AIREDALETERRIERGILLET på Gnesta-Trosa BK där vi fick jaga trasor och skälla på spöken (MH-test)

ATG

Vill du veta mer om min barndom och mina släktingar? Klicka!

Tidigare airedaleterrier

Jag måste tyvärr erkänna att jag var inte den första airedaleterriern i min familj. Jag är nummer tre (även om jag alltid räknar mig själv som NUMMER ETT). De här andra airedaleterrierna introducerade min husse och matte, var och en för sig, för det underbara (och lite knasiga) airedaleterriersläktet- "Kungen bland ..(DU vet vad jag menar)".

Till minne av Bella och Tinny!

Vill du veta mer om dem? Klicka!


Jag gillar post.
Skicka gärna ett

Airemail

Hundkul

Click here to join The Airedale Terrier Ring Next Page
Previous
Next 5
Index
Random
Next Airedale Ring Site[Airemail-logon kommer från Karen Clouston's hemsida]