PM HemPM Navigering

POWER Pergament Prisma Pulka Mortel Meta Millennium Minaret   

POWER Pergament Prisma Pulka Mortel Meta Millennium Minaret

Det här dokumentet iakttar internationell standard (ISO/IEC 15445).


Skriptet för granskning + omdirigering

 

Räkna med att allt som inte fungerar skylls på webbmakaren. Därför är det bäst att redan med detsamma ta reda på det väsentliga om besökarens webbläsare, alltså operativsystem, skärmupplösning, webbläsare, språk m.m. eller om den kan hantera den där skriptkoden som Du använder. Är webbläsaren inte kompatibel -- kanske är den för gammal -- så skickas besökaren till en särskilt avpassad sida, eller om det bara är en liten justering av skriptkoden som behövs, så erbjuds bums den rätta varianten.

Omdirigeringsskriptet tillåter att Du koncentrerar Dig på intressanta skriptfunktioner eller HTML-kodning, istället för att Du måste ägna tid och möda åt att försöka differentiera mellan alla upptänkliga skripttolkar som finns därute eller skiftande stilmallsrendering och layouttänkande.

Skriptet består av tre delar. Den första utgörs av en skriptkod som Du, efter minimal redigering, lägger in i sidans HEAD. (Se kodsidan.) Den andra delen är en skriptfil, som Du genererar med hjälp av ett formulär, och som kommer att innehålla Dina anpassade skriptkommandon. (Se kodsidan.) Den tredje och sista delen är en färdig skriptfil, vilken skapar objekt och egenskaper, som kan användas för att dirigera webbläsarna till lämpliga sidor. Skriptfilen har utvecklats kontinuerligt sedan sommaren 2001.

Omdirigeringsskriptet kontrollerar så att den besökande webbläsarens skripttolk bara får del av för densamma tolkningsbar skriptkod, vilket gör att onödiga stopp eller krascher undviks och medför att webbupplevelsen blir smidig och irritationsfri för alla användare.

Här hittar Du skriptet:

© 2001-2004 Skriptet är FRITT ATT ANVÄNDA om information om upphovsmannen tillhandahålls.


[ högst upp ]


Validerad som ISO/IEC 15445 inkl. TC1!Validerad CSS![Bravenet] Radannonser
Gå till info om webbplatsen. Skicka e-post till webmaster.

 © 2003-2005 PM |  e-mail | e-post | Passion | Makt | Mortel | Meta | Millennium | Minaret