Bad Habit

 

Bad Habit NU....

 

Bad Habit 80-tal

Bad Habit DÅ..!

 

Bad Habit Young and InnocentJag började lyssna på Bad Habit i ungefär samma veva som Nasty Idols d v s 1988. De båda banden var nämligen polare, och Nastys basist Dick hade ju gjort design och layout till Bad Habits debut-EP "Young and Innocent" (1988).

Bad Habit Young and Innocent

 

 

Om man jämför de båda banden så har de inte en endaste grej gemensamt. Medan Nasty gjorde allt för att chockera uppförde sig Bad Habit exemplariskt (åtminstone utåt!), Nasty la ner mycket tid på sitt scen-utspel och sin bad boy-image medan Bad Habit slet för att få varje ton och varje fras att sitta exakt som den skulle. Nasty var stökiga och högljudda, Bad Habit var välpolerade AOR-killar med väldigt "catchy" refränger och riktigt vackra melodier.

Framför allt måste jag än en gång få uttrycka min stora beundran för Bax Fehling och hans alldeles ofattbara sångröst... Låtskrivaren Hal Johnston kunde inte ha valt nån bättre sångare till att framföra sina låtar.

After HoursJag kommer ihåg när jag skulle recensera deras första CD "After Hours" i Kvällsposten - jag kunde inte låta bli att vara alldeles lyrisk över denne sanslöst begåvade sångare som verkade ha fått sin röst som en skänk från ovan! Men det fick jag inte lov att skriva... De på redaktionen var rädda för att det skulle se ut som om jag blivit mutad eller nåt.

Därför får jag väl säga det NU (det lär ju inte finnas nån som kan hindra mig!): Bax Fehling måste vara landets i särklass bäste sångare! Det verkar inte finnas några begränsningar för honom när han ger hals. Varenda ton är ren och klar men ändå kraftfull, han verkar kunna klättra hur högt som helst på skalan utan att rösten spricker. Allt låter som en barnlek för killen, och KAN man annat än gapa av beundran när man hör en sån röst?!

Så, om inte annat så måste ni helt enkelt släppa allt ni har för händer (och fötter...)och besöka Hard Break när Bad Habit ställer sig på scenen den 31 oktober (som även är Halloween-night!)!

Det bjuds på otroligt kompetent AOR från ett band som varit med i gamet länge. Det handlar om förbaskat bra låtar, duktiga musiker och som sagt - en sångare som är en fröjd för varje musikaliskt öra..!! :-)

Herrarna håller på och bygger sin egen hemsida - ta er en titt! Adressen är http://www.badhabit.fm

Den är långtifrån färdig, men väl på g! Glöm inte att lyssna på deras nya platta - den bästa de har gjort på ett tag! Den innehåller allt som är så typiskt för Bad Habit, välproducerad AOR, bra melodier, otrolig sång och ett gäng av de bästa musiker man kan hitta i det här landet (Hal Johnston-gitarr, Sven Cirnski - gitarr, Jaime Salazar - trummor och Patrik "Stevie Rose"-bas)

Här är några axplock från herrarnas många EP- singel- och CD-utgåvor:

Need Somebody1987: Första singelsläppet "Need Somebody". Bubblade på Annika Jankells "Listan" när det begav sig. På B-sidan hittar man låten "Try me" (CBS)

Never find another you1988: Never Find Another You hittade man i 2 olika versioner på den här singeln (CBS)

More than I1989: Nu hade man bytt skivbolag och CD:n "After Hours" innehöll en hel rad potentiella hits. Det här var en av dem, balladen "More than I" med B-sidan " Need somebody" (Virgin)

Rowena1989: Ett av århundradets absolut FULASTE skivomslag (skjut designern..!!) men med en låt där Bax återigen ger en gåshud genom sin sångakrobatik. "Rowena" med B-sidan "Let it go". (Virgin)

FÖR MER BAD HABIT-MATERIAL (framför allt mer NYTT Bad Habit-material) besök deras hemsida! http://www.badhabit.fm

 

TILLBAKA TILL HARD BREAK-HEMSIDAN