Välkommen till The Flight Site !

Presentation

The Flight Site är en sajt som är helt inriktad på flyg. Jag som gjort den heter Matts-Erik Lindmark och är mycket intresserad av detta område och satsar på att erbjuda en förstklassig webbtjänst där man kan hitta det mesta som rör trafikflyg. The Flight Site är inte inriktad på militärt flyg, vilket gör att information om jakt-, bombplan m.m saknas. Jag kommer dock att lägga upp länkar till sådana sidor, som har med material om detta.

The Flight Site är för tillfället under uppbyggnad, vilket gör att allt material ännu inte finns upplagt. Sajten kommer att innehålla information om följande :

*Jettrafikplanens utveckling sedan 1949

*Tillverkarindex

*Länkar till andra sajter om flyg

*Flygsäkerhet

*Flygnyheter inom allmänflyg och trafikflyg

*CVR-utskrifter

*Videoklipp

*Haverirapporter

Skriv in dig i gästboken !
 
 

Beskrivning av de olika delarna :

1. Jettrafikplanens utveckling sedan 1949 är en beskrivning av utvecklingen under 50 år. Detta arbete skrev jag för drygt ett år sedan och har nu gjort det tillgängligt på The Flight Site. Detta dokument finns i två versioner ; en komplett med alla kapitel och en uppdelad, där kapitlen står separat. Den senare är att rekommendera om förbindelsen med Internet är långsam.

Detta arbete är helt klart !

2. Tillverkarindex är ett index över de större tillverkarna av jetdrivna trafikflygplan och täcker in alla modeller som presenterats från 1949. Idag är detta index under konstruktion, men stora delar är nu klara. Jag har nu hunnit komplettera med information om Convair, de Havilland, Dornier, Bombardier och Antonov. Nu är alla tillverare klara. (McDonnell Douglas kommer att läggas ut med tiden.

Under uppbyggnad, hälften är nu klart !

3. Länkar till andra sajter är klar, men uppdateras ständigt. Håll utkik efter nyheter.

Denna del är klar !

4. Flygsäkerhet är inte klar nu och inte heller utlagd på The Flight Site, men kommer att ha med beskrivningar av haverier, CVR-utskrifter m.m.

Under uppbyggnad, inte utlagd än !

5. Flygnyheter kommer att uppdateras dagligen, men är inte klar i dagsläget.

Under uppbyggnad, inte utlagd än !

6. CVR-utskrifter ingår i avdelningen Flygsäkerhet. (Ej utlagd på The Flight Site).

7. Videoklipp kommer att tillkomma i framtiden, med klipp från haverier och annat.

8. Haverirapporter kommer att tillkomma med en kort beskrivning av haveriet plus länkar till rapporterna. (En del kommer att finnas lokalt hos The Flight Site. Under uppbyggnad, ej utlagd !

Vänligen Maila mig om synpunkter på The Flight Site

Viktig information !

Materialet på The Flight Site läses bäst med Netscape Navigator/Communicator. Internet Explorer är inte testad i dagsläget. Jag undviker i möjligaste mån att bygga sidorna med webbläsarspecifik teknik.

För att producera The Flight Site använder jag följande :

Power Macintosh 8500/120 med 96 Mb RAM, 2 Gb HD, AV, och en 17" Apple ColorSync-skärm

Adobe GoLive 4.0

Macromedia Xres 2.0 SE

Netscape Communicator 4.5

Mac OS 8.6

ClarisWorks 4.0

Copyright © 1999 Matts-Erik Lindmark

 

Sidorna har uppdaterats senast den 21:a augusti.