Home ] Up ] [ Branoic ] Hendril ] Vasilev ] NPC ]


Branoic Sainwydd (Bran)

CG Male Damaran Human Ranger 3

Om Branoic

Branoic är en 24 årig utbygdsjägare som tillber Chauntea och kommer från Trollkarlarnas välde i södra Aglarond. Han kallas för Bran av sina vänner. Bran går beväpnad med ett tvåbladigt svärd och bär en kort rinbrynjeskjorta. Han söker efter en s.k. djävulsjägare. En djävulsjägare är ett tvåbladigt svärd som besitter mäktig trolldom. Enligt vissa spår, som han har följt, ska ett sådant svärd finnas i Melvaunt eller i trakterna av Melvaunt. 

Bakgrund

Branoic föddes (född 10 marpenoth 1349 DR) på ett större gods i södra Anglarond, några miles söder om den mystiska Yuirwood. Han var älskad och bortskämd av sina föräldrar som det yngsta barnet i familjen. De äldre syskonen avskydde honom som pesten, då de tyckte att han gjorde och fick precis vad han ville. Redan tidigt i barndomen var Branioc som besatt av att jaga och döda djur, mycket till sin fars förtjusning som själv älskade att jaga. Under Bran´s fjortonde levnadsår passerade hans föräldrar och flera av hans släktingar till Jordmoderns evigt grönskande ängar, då svinhundsfebern härjade i trakten. Ibland Anglaronds folk talades det om att svinhundsfebern var Röda trollkarlarnas fel.

Roewyl Sainwydd, Branoics äldste bror tog över skötseln av familjens gods. Branioc trivdes illa med sin bror som husbonde och ungefär efter ett år efter föräldrarnas död gav han sig av från sitt forna hem. Med sig tog han en gammal familjeklenod, ett dubbelbladigt svärd, som en förfäder fått av en alvisk furste. I sina ögon var han den ende värdige arvtagaren av svärdet. Han syskon lär ha sett saken med andra ögon.

Branoic hade beslutat sig för att färdas till Relkath´s Foot, Halvalvernas stad i Yuirskogen. Under sin färd mötte han den gamle legoknekten Klewen Järnklo, som letade efter sin familj som rövats bort av Stråtrövare. Branioc hjälpte Klewen spåra upp rövarna och de lyckades frita Klewens familj. Sedan återvände de till Järnklo´s värdshus, där Bran stannade över två vintrar innan han beslutade sig för att resan vidare mot Halvalvernas stad. Innan han reste gav Klewen honom en magisk ringbrynjeskjorta. Dessutom rekommenderade Klewen att Branioc söka upp Derlethion Vindsång, en gammal halvalvskrigare som kanske kunde hjälpa Bran bemästra sitt förfädersvapen.

Sidan uppdaterades 2007-01-21