Home ] Up ] House Rules ] Norra Dalarna-kampanjen ] [ Melvauntkampanjen ]


Melvauntkampanjen

Bakgrund

Denna kampanj utspelar sig i norra Månhavet, i och omkring stadsstaten Melvaunt och börjar hösten 15 Eleint (september) i Vildsinta drakens år (Year of the Rogue Dragon, 1373 DR). Kampanjen är baserad på äventyr som finns i Mysteries of the Moonsea och äventyret Sons of Gruumsh. Äventyret Sons of Gruumsh är för ett 3rd-level sällskap, men, för säkerhetsskull ska det spelas av en 4rd-level grupp. Händelserna i bokserien The Year of Rogue Dragons innebär att drakar härjar runt i Faerûn och samhällen som den lilla köpingen Ylraphon (ca 1 700 inv.) i östra Månhavet har förstörts av drakar runt den 23 och 24 hammer (januari). Överallt härjar drakar av alla storlekar och sorter och folk är rädda.

Inledning

Sällskapet har äventyrat tillsammans i ett år i Vidland och har under hösten kommit från Korpens klippa till Melvaunt på jakt efter guld och ära. Sällskapets medlemmar bor i vädshuset Hungriga jätten.

Äventyrarsällskapet

Äventyrarsällskapet består av följande medlemmar:

  • Branoic (Bran) Sainwydd
  • Hendril Thor
  • Vasilev Kirilin

Tidslinje

15 Eleint 1373 DR

Kampanjen börjar i Melvaunt. Sällskapet befinner sig i värdshuset Hungriga jätten och blir kontaktade av halvlingen Ulblyn. Ulblyn vill att sällskapet undersöker en taverna och utreder rykten om illegal slavhandel. Ulblyn vill veta ifall slavhandel sker samt vart eventuella slavar hålls.

Sidan uppdateras 2007-01-21


Branoic ] Hendril ] Vasilev ] NPC ]